iselinmathilde -

Jeg gjorde ferdig mitt Find Your Fade-sjal nå i september og fikk blokket det for noen dager siden. Jeg elsker det, og jeg er så fornøyd med fargene jeg endte opp med! Jeg har faktisk lagt opp til en til, som jeg begynte på før denne engang var ferdig. Den går i grønt og rosa så langt, kan hende jeg tar den med meg som strikk på Oslo Strikkefestival. Så langt vurderer jeg FYF, Sunset Highway, Dagnykjolen og Zweig. Akkurat nå er det for mye fint jeg har lyst å strikke.

Denne ble i alle fall hetende "my summerfade" på Ravelry, for fargene er ganske sommerlige. Så den grønne blir kanskje mer høstlig. Garnet som er brukt her, fra venstre: Lille Rille Tynn og Sterk i fargen Honningkake, Baerenwolle Baerfoot i fargen Lavender Field, Anzula Luster i fargen Lenore, MadelineTosh Tosh Merino Light i fargen Found Pottery, Baerenwolle Baerfoot i fargen Melba, Garnsurr Søkke Merino i fargen Søltin/Baahi og Tweedy Todd Pinneslukeren i fargen Sugar We´re Going Down. Jeg fikk klemt inn tre norske håndfargere her, jammen ikke verst!

Denne uka har det offisielt vært høstferie, men det har ikke vært så mye ferie. Jeg har druknet i innleveringer i nesten alle fagene jeg tar i år. Som en liten livbøye måtte jeg legge opp til et par votter siden jeg har så vottedilla for tida. Disse er en gratisoppskrift på Ravelry av Knitnetty som heter Dala Selbu Hybrid. Jeg strikket de i sokkegarn med glitter i fargen "Etter regnet" fra Lille Rille Design, og den grønne fargen er Kvek i sokkegarn fra Garnsurr. Jeg ble så fornøyd med dette votteparet, og de passet helt perfekt! Jeg har ganske små hender, så votteoppskrifter til dame bruker å være et problem. Disse strikket jeg på pinne 2,25 og de satt som en smekk. De neste vottene jeg skal strikke er "Tre nøtter til Askepott", jeg venter bare på å få garnet til de.

Det er endelig blitt skikkelig høst nå, trærne begynner å bli gule og temperaturen har gått ned litt. Dessverre betyr høst også at regnet bare har blitt verre her i Kristiansand, noe jeg nesten ikke trodde var mulig. Denne måneden har jeg gjort ferdig fire prosjekter, og ødelagt ett. Jeg er ennå trist over Birkin-en min. Tror nesten det er den største tragedien i strikkekarrieren min, i alle fall så langt.

Jeg har gjort ferdig en del, men har også lagt opp til en hel del nye prosjekter. Faktisk har jeg også plukket opp noen ufoer og planlegger å ferdiggjøre de denne gangen. Fra øverst til venstre: Snowflakes Hat av The Wool Club på Ravelry, strikkes i Madeline Tosh Tosh DK i noe jeg tror er en OOAK-farge, altså den blir til ved et uhell eller lages bare èn gang. Mariusgenser i Sandnes Garn Spøt, lagt opp tidlig i september som forelesningsstrikk. Et par votter som har vært ufo siden januar siden jeg visste jeg ikke hadde nok garn, og de er strikket i en utgått Sandnes Garn Merinoull-farge. Rad to: julekofta mi, som har vært ufo siden desember 2016, tatt opp igjen for å fullføres før jeg skal på Oslo Strikkefestival. Andrea Mowrys mysteriesamstrikk, både en liten del av sjalet og fargene jeg har brukt. Rad tre: Birkin. Hjertesukk. Den blir jeg å sende til Cat, kan hende den passer til henne og ikke blir helt ubrukelig. Hals til Emil strikket i Sandnes Lun Ull. Mitt Find Your Fade-sjal, som jeg gjorde ferdig denne uka. Jeg har ikke ordentlig bilde av den ennå, siden den ikke har blitt blokket. Skal få med meg Emil for å ta noen bilder av den når regnet gir seg litt. Jeg la opp til sammen syv prosjekter i september og noen av de kommer til å bli rekket opp. 

Denne måneden har jeg faktisk bare kjøpt to hesper garn, som jeg bestilte fra Quince & Co. To hesper Chickadee i mørk orange og blå, som skal være kantfargene på Palmetto. Den rosa kjøpte jeg i fjor på Oslo Strikkefestival, og blir muligens å strikke på den på årets festival. I tillegg til mitt eget kjøp, fikk jeg også en pakke i Woolswap, så det ble litt garn inn denne måneden og. Inn på lageret denne måneden ble det 570 gram garn. 844 gram gikk ut av lageret, strikket ut. For første gang på lenge har jeg strikket mer gram enn jeg har kjøpt, og det er slettes ikke verst. Forventer ikke samme resultat i oktober siden det blir en tur på Oslo Strikkefestival og jeg kommer til å få en Fibreshare-pakke iløpet av måneden. Hvis jeg er flink å strikke ferdig mine påbegynte prosjekter kan det likevel hende jeg går i null, vi får se.

 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å strikke What the Fade igjen etter at jeg feilet første gangen, men ting blir ikke alltid som man planlegger. Jeg så noen bilder av andres WTF, og syns egentlig de var ganske fine. Jeg fikk ikke sove i natt og bestemte meg for å legge opp til et i noen farger jeg likte. Endelig fikk jeg til å sette sammen farger umiddelbart etter magefølelsen, ikke mase om det i en evighet. Disse nøstene er noen jeg ikke hadde andre planer for, så jeg tenkte det var greit å bruke de opp. Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for den siste fargen ennå, men jeg har en god del runder igjen før jeg må ta den avgjørelsen. 

Denne uka ble jeg ferdig med Birkingenseren min som jeg har strikket på den siste måneden. Jeg brukte Pickles Merinotweed til den, og brukte opp nesten alt det hvite jeg hadde igjen. Så jeg nistrikket hele torsdagen for å gjøre ferdig det siste ermet så den skulle bli ferdig omsider, og det ble den.

Jeg syns den var perfekt da den var ferdig! Elsket a-formen på den, lengden og at den satt akkurat passe løst. Jeg hadde strikket ermene litt lengre enn det som stod i oppskriften. Så festet jeg trådene på fredag og satt den i vaskemaskinen, som jeg har gjort ganske mange ganger før.

Det som kom ut var en tykkere og kortere genser, ødelagt av vaskemaskinen. Jeg tuller ikke, jeg gråt hele lørdagen. Jeg følte meg helt knust. Et eller annet har skjedd med strikkingen i det siste, som gjør at alt blir feil på en eller annen måte. Enten har jeg strikket for stramt, strikket feil størrelse, oppskriften har rævkjørt meg, eller så ødelegger vaskemaskinen den. Ja, og så har jeg gjort mange fargevalg som jeg har angret på den siste tiden. Det føles utrolig tungt, siden strikking har vært den ene tingen i livet mitt de siste tre årene som har gitt meg mestringsfølelse. Dette er ikke bare noe som har vært de siste månedene, det har vært det siste året. Mye strikketid går til å strikke til andre, som ofte ødelegger strikkelysten. Det hjelper ikke akkurat da at når jeg strikker til meg selv, ender det opp med å bli søppel eller til noen andre, siden det enten har blitt ødelagt eller ikke passer. Jeg har ikke orket å strikke i helgen, jeg er nødt til å få det hele litt på avstand. Det hele føltes ekstra kjipt siden jeg hadde gledet meg sånn til å bruke denne genseren og var sikker på at den skulle bli en favoritt i høst. Det er liksom noe med det at man bruker store deler av tiden sin på å gjøre noe, og så får man ingen resultater av det. Det er ganske frustrerende.

Forrige uke ferdigstilte jeg denne patentstrikkhalsen i Lun Ull fra Sandnes Garn, fra heftet med samme navn. Jeg brukte opp alt jeg hadde igjen av garn, som var ett og et halvt nøste. Den ble fem centimeter kortere enn den skulle være, men det får bare være. Jeg har ikke gjort noe ferdig siden Wiolakofta som ble ferdig i midten av juli og den var ubrukelig. Det føles så bra å endelig sette "finished" på Ravelry! Denne her var en del av bursdagsgaven til samboeren. Det frister ikke akkurat å strikke en til, som jeg først trodde jeg ville. Patentstrikk er noe herk. Revurderer litt den patentgenseren i Hanneligarnet jeg har kjøpt, for å være ærlig. 

I natt gjorde jeg faktisk ferdig et til prosjekt, men den skal få sitt eget innlegg når den er ferdigtørket og jeg har fått tatt noen bilder. 

Den kjempekoselige videopodcasten Strikketerapi arrangerer samstrikk fra september til november i høst, og eneste kriteriet er at plagget skal være til en selv og av en viss størrelse. Jeg slet som vanlig med å finne ut hva jeg skulle strikke, for det er tydeligvis det jeg gjør nå. Jeg begynte på Andrea Mowrys What the Fade, som er en mysteriesamstrikk hvor man får en liten bit av oppskriften hver uke.

Jeg fant til slutt fargene jeg ville bruke etter å ha gnagd på det i over en måned. Strikket en prøvelapp og var sånn cirka fornøyd.

Endte opp med å glemme å øke på den siste maska så mange ganger at hele greia ble skjev, og bestemte meg for å rekke den opp. Jeg tror ikke jeg orker å strikke så mye i brioche heller, det er et pirkearbeid. Jeg har ikke helt klart å legge fra meg prosjektet ennå, i tilfelle det viser seg at det blir et veldig kult sjal.

Så måtte jeg finne meg et nytt prosjekt og jeg begynte å tenke på Kristins (fra Strikketerapi) Lett høyhalsagenser. Jeg hadde nesten to nøster Pickles Pure Wool i den mest fantastiske blåfargen jeg vet om, som heter "forglem meg ei", min absolutte favorittblomst. Jeg hadde en genser strikket i dobbel tråd Pickles Silk Mohair som også heter "forglem meg ei", som jeg fikk hos mamma i julegave for nesten tre år siden. Jeg strikket genser av garnet for litt over to år siden, og den endte opp fullstendig ubrukelig pga feil garn og feil strikkefasthet og så feil som det kan bli. 

Jeg satt meg rett og slett ned en kveld og rekket opp genseren, og separerte de to trådene og nøstet opp alt. Endte opp med 130 gram Silk Mohair.

 

Så var jeg så heldig at jeg fikk byttet til meg tre nøster Pure Wool fra Frksnupp1 på Instagram i faktisk samme fargebad som jeg hadde fra før.

Resultatet av de to garnkvalitetene sammen blir helt fantastisk. Så lett og myk og fargen er nydelig. Jeg tror denne kommer til å gå unna ganske fort når jeg har fått ferdigstilt noen andre prosjekter som drøyer litt. Etter denne har jeg lyst å legge opp til Sunset Highway og Løvspretthals. Mest av alt har jeg lyst å få ferdigstilt alt jeg har begynt på og få strikket opp av det evige lagergarnet som har begynt å hope seg opp i kriker og kroker.

I forrige uke fikk jeg en kjempefin pakke i posten fra Woolswap-partneren min. Hun sa det var den mest fargerike pakken hun hadde satt sammen, og det er jo litt gøy. Jeg vurderer å bruke minihespene til Westknits mysteriesamstrikk som starter i slutten av september, sammen med Garnsurrhespene mine.

Vi får se hvordan det blir, men jeg tror jeg skal slenge meg på. Jeg må finne en fin lue å strikke som jeg kan ha den rosa dusken på, jeg elsker den!

Jeg var egentlig ikke så ivrig på å lage noe særlig til oppsummering denne måneden. Jeg har ikke strikket ferdig noe som helst siden Wiolakofta, som ble nok et strikket plagg som ikke passet. Etter det har jeg for det meste lagt opp til nye ting, og ikke fullført noe. Jeg blir lei etter en liten stund, og så blir det liggende. Jeg har også strikket mye til andre, og det suger strikkelysten tørr. Det lilla og orange Find Your Fade-sjalet hadde jeg gjort ferdig for lenge siden hvis jeg hadde hatt riktig farge til å avslutte med. Enn så lenge må den ligge litt til. Den grønne har jeg mistet motivasjonen til å strikke på for øyeblikket, den har blitt så stor. Jeg la opp fire nye prosjekter denne måneden. Birkin er den jeg har strikket mest på. Jeg gleder meg til den blir ferdig, jeg syns den blir så fin. Jeg hadde glemt hvor mye jeg liker å strikke med Merinotweedgarnet til Pickles, det blir så utrolig godt og mykt. Den hvite fargen er helt perfekt også, litt sånn beinhvit. Er vel derfor den heter melk. Sinnasauen til Synne fikk litt giv en liten stund, så bare døde motivasjonen. Den mangler bare ett erme og knappestolper nå, men det finnes ikke lyst til å ta tak i den. Den fikk i det minste ett ferdig erme denne måneden. Så har jeg begynt på en flettegenser i Dale Påfugl, som skal bli Poppygenseren til Line Langmo. Jeg valgte originalfargene, siden jeg ikke kunne ta ett eneste jævla fargevalg til på noe som helst på slutten av måneden. Har tross alt grublet i hele sommer på Find Your Fade, Sunset Highway, So Faded og What The Fade. En plass må det si stopp!

Ja, det ble da noe garnkjøp denne måneden også! 2493 gram fant veien inn på garnlageret, som akkurat nå har kommet på over 20 kg. Jeg blir litt stressa, for vi har egentlig ikke plass til så mye. Samtidig skjønner jeg ikke hvordan det er  mye, med tanke på at jeg ikke har nok av noe garn til å strikke barneplagg engang. Bortsett fra det jeg har kjøpt med tanke på spesifikke prosjekt, men er ikke det som opptar mesteparten av lageret. Det frister veldig å begynne å strikke opp smårusket, men så var det dèt med å strikke til andre. Det frister lite. Det ble ingenting ut av lageret denne måneden, siden ingenting er ferdigstilt. Kanskje neste måned. Kanskje. 

I går etter jobb dro vi på Sørlandssenteret for å se FMX-showet til Andrè Villa for andre året på rad. Absolutt et bra show, og gøy å se på de ville triksene de gjør. Da tok jeg med meg julekofta mi som har vært en ufo siden desember i fjor (!), for å ha med som busstrikk. Den er så fin, skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke bare gjør den ferdig. Jeg følte meg ganske dårlig etter jobb på fredag og la opp et nytt prosjekt. Jeg bestemte meg for å bruke Pickles Merinotweeden jeg har liggende til å lage en Birkin sweater fra Laine Magazine. Jeg hadde tenkt å bruke ganske like farger som originalen, men så så jeg en høstfarget en på Ravelry og falt pladask! Det blir de fargene på det midterste bildet. Vi var i Sverige forrige helg, og jeg koser meg med Sverigegodteri og iste fra Arizona som jeg tror man ikke får tak i på butikken i Norge. Faktisk veldig god! Nå skal jeg slappe av resten av kvelden og kose meg med Birkin, er så gøy å se den vokse. Ha en fin søndag!

Forrige fredag satt jeg meg på bussen til Oslo for å dra på besøk til storebror og familien hans. Det er alltid like koselig. Jeg dro tilbake til Kristiansand på onsdag, og da fikk jeg noen timer i Oslo før bussen dro. Regnet silte ned mens jeg var der, og jeg ble søkkvåt. Første stoppet mitt ble Værbitt på Tøyen, som jeg tok t-banen for aller første gang for å komme til. Der kjøpte jeg Laine Magazine og så litt på de fine fargene hun har på garnet sitt. Litt gøy at hun helst bruker norsk ull, men jeg syns det blir for stikkende å ha på sjal eller luer, som man gjerne bruker håndfarget garn til. Etter jeg hadde vært der, satt jeg meg på t-banen igjen og tok trikken til et stopp jeg trodde var rett ved Markveien, men det tok lang tid å gå dit fra der jeg gikk av. Da jeg kom meg til Markveien var det naturlig nok Pickles jeg besøkte. Jeg fikk solgt ene Dagnykjolen min før jeg skulle dit, så da skulle jeg kjøpe garn til en ny en. Det fristet sykt å kjøpe Tweedy Teglstein, men jeg har allerede en i Tweedy fra før. I stedet tok jeg Pure Wool i fargen Hyllebær, som er en dyp lillafarge. Jeg fikk den anbefalt av Dagny selv på Instagram for åtte måneder siden, så var på tide jeg skaffet den. Tror jeg legger opp til den i september, så jeg får vært med på samstrikken til Strikketerapi. 

Mens jeg var på østlandet, strikket jeg på et nytt Find Your Fade-sjal. Jeg la opp til det på bussturen til Oslo, og kom ganske langt (nesten halvveis) på tur hjem igjen. Jeg oppdaget at jeg har gjort noe feil da, har klart å øke 20 masker for mye. Vet ikke helt hva jeg gjør med det ennå, men tenker det blir et bra strikketøy å ha med på forelesninger.

Juli som strikkemåned har faktisk vært ganske bra. Jeg har gjort ferdig Wiolakofta mi, og har 1,5 seksjon igjen på Find Your Fade.

Jeg har faktisk bare strikket på disse to prosjektene denne måneden, bortsett fra noen rader her og der på andre prosjekter. Har vært ganske godt å være monogam strikker. Jeg kommer sannsynligvis til å gjøre ferdig Find Your Fade før jeg reiser bort på fredag, så må finne ut om jeg skal prøve å gjøre ferdig en ufo eller starte på et nytt prosjekt. Jeg har hektet meg helt fast i en oppskrift som heter Sunset Highway Sweater, den er virkelig kul. Jeg føler jeg mangler de fargene jeg hadde tenkt å bruke på den, så må se om jeg kan bruke noen farger jeg har fra før. Ellers kan jeg jo begynne på Siri eller gjøre ferdig julekofta mi. 

Denne måneden har jeg kjøpt mye garn! 

Jeg har fått en del også da, så jeg har vært heldig. Inn på lageret denne måneden kom det 3466 gram. 800 av de var fra Seri i Woolswap-pakken hun sendte til meg, 150 av de vant jeg i en Instagramkonkurranse. Så har jeg kjøpt ganske mye garn på salg, alt som for èn gangs skyld har en plan, og som jeg hadde tenkt å kjøpe uansett. Bortsett fra Hanneligarnet, det var litt impuls. Jeg skal strikke en Siljagenser i rosa og med gule striper.

Ut av lageret, som jeg har strikket opp, ble det 732 gram. Alt i Wiolakofta. Ganske tykk og tung sammenlignet med de koftene jeg vanligvis strikker. Jeg må visst strikke mye fortere hvis jeg skal klare å gå i null med tanke på all garnmengden jeg kjøper for tiden...men det er jo tross alt fint å ha et fint lager!Det ble en liten bestilling fra Garnsurr, etter at jeg fikk solgt noen hesper med håndfarget garn jeg hadde fra før. De grønne var et sett til en genser som heter So Faded, men tenker jeg skal lage en Utu Cardigan av de i stedet. Må bare ha en farge til. Den korallfargen skal bli en del av mitt Find Your Fade-sjal. Elsker garnet til Garnsurr, og de er en fantastisk bedrift! Akkurat nå har de ansatt to innvandrerkvinner som kanskje ikke ville fått jobb ellers, som farger garn. Dermed lærer de seg norsk, og de har en jobb å gå til. To av hespene her er designet av de, og jeg elsker fargene de bruker. Absolutt en indie dyer som er verdt å sjekke ut!Jeg er så utrolig heldig som jobber på en garnbutikk sammen med flinke folk som kan hjelpe meg når det er noe jeg ikke kan selv. Denne uka fikk jeg hjelp til å hekle boblekant rundt kantene på Wiolakofta, og jeg ble så fornøyd! Så gøy å lære seg noe nytt. I dag fikk jeg heklet steekekantene på den, og den har vært en runde i vaskemaskinen. Nå ligger den på gulvet og koser seg, og det mangler bare å klippe opp og sy bånd over sårkantene. Jeg må se hvordan det blir med broderiet, selv om jeg har veldig lyst å få det til, siden jeg syns det er fint. Jeg var bare ikke i humør til det akkurat nå. Det kommer flere bilder av hele kofta når den er tørr og heeelt ferdig.I går kveld plukket jeg opp Wiolakofta igjen og gjorde ferdig knappehullstolpen. Jeg valgte å strikke den, siden det ikke gikk så bra da jeg prøvde å hekle den. Men jeg ble ikke helt fornøyd med hvordan den så ut strikket, så jeg prøvde å hekle knappestolpen. Det gikk faktisk helt greit da jeg heklet på den vanlige måten, hvor man hopper over hver fjerde maske. Så jeg rakk opp knappehullstolpen og heklet den på nytt. Da fikk jeg et nytt problem.Knapphullet ble altfor stort. Så da måtte jeg gjøre om på det, og regne litt om. Jeg fikk faktisk ikke nok knappehull ifølge oppskriften da, men samme det. Så jeg fikk gjort ferdig begge stolpene, alle knappene er sydd på, alle tråder er sydd fast og klippet, nå trenger jeg bare hjelp til å lage boblekanten rundt kantene. Jeg vet faktisk ikke helt om jeg blir å gjøre broderiet, selv om jeg syns det er veldig fint. Må øve meg litt på broderi først, så får jeg se. Etter dette er det bare en vask som gjenstår, så kan jeg klippe den opp og sy på Wiolabåndet over sårkantene.Jeg satt faktisk på et "svaberg" ved et badevann og heklet på den siste stolpen i dag. Det gikk overraskende bra, med tanke på hvor stor og varm kofta er. Fargerik haug med garn etter trådfesting. Jeg elsker fargene jeg valgte.Nå skal jeg slappe av den siste halvtimen som gjenstår av kvelden med Harry Potter & The Order of the Phoenix og mitt Find Your Fade-sjal. God natt!Wiolakofta ligger og venter på knappestolper, steeking, båndsying, brodering og hekling. Jeg kjenner litt på at en slags sommerferie må jeg faktisk ha, så nå unner jeg meg selv å bare strikke på det jeg har lyst til akkurat nå. Av en eller annen grunn var det faktisk Find Your Fade-sjalet. Jeg ga opp So Faded-genseren jeg har prøvd meg på to ganger. Jeg fikk rett og slett ikke til fargene, og får prøve litt senere med færre farger. Jeg føler likevel at jeg har funnet en veldig fin fade til sjalet, en jeg er mye mer komfortabel med enn de på So Faded.Hovedgrunnen til at jeg ville rekke opp var fordi jeg hadde lyst å bruke lillafargen til noe annet, hvor jeg var mer fornøyd med fargene. Jeg er straks ferdig med den lilla seksjonen på FYF, og restene blir til sokker. Elsker denne fargen, som heter Lavender Fields av Baerenwolle. Egentlig ganske fornøyd med garnet fra Baerenwolle, men siden det er mer stripete enn spraglete, passer det nok bedre som sokker enn genser.Jeg er faktisk ikke en sjalstrikker i det hele tatt. Jeg har aldri følt noen spesiell grunn til å gå med sjal, men jeg tenker siden dette blir så stort og fargerikt blir det kanskje annerledes. Hvis ikke får jeg bare gi bort det også, som jeg gjorde med Løvlisjalet. Jeg er så glad for at jeg fikk brukt den siste resten av Honningkake fra Lille Rille Designs, en av mine favorittfarger. Den passet så godt sammen med det lilla fra Baerenwolle, som har spetter i cirka samme farge. Jeg håper jeg rekker å bli ferdig med sjalet før sommeren er over, for jeg har sett for meg hvordan bilder jeg har lyst å ta av det, og det hadde passet ganske godt med noen sommerlige klær.I dag fikk jeg pakken fra Woolswap-partneren min, Seri. Det var en spennende pakke å åpne, og jeg ble ikke skuffet!Altså! Minimum garnmengde å sende var 100 gram, og hun sendte meg 809 gram! I tillegg til maaasse småsnacks. 
Herlig lite penal som er fullt av nyttige ting når man er ute på reisefot! Maskeholder, maskestoppere, saks, målebånd, omgangsteller, maskemarkører og framgangsmarkører.Fikk også med en prosjektpose, flere maskestoppere, et lite vevesett og masse godteri i tillegg til en del andre ting. Jeg blir så utrolig satt ut av hvor snill og generøs strikkesamfunnet på Instagram er. Alle bare ønsker en vel og gir så mye, både av seg selv og av garn.

Jeg falt helt pladask for disse minihespene! Det er forresten en flunka ny Lucie Kaas-vase i bakgrunnen der, fant den på salg i dag! Er liksom min dag i dag, yay. De minste hespene er faktisk oppkalt etter Eevee-utviklinger, og jeg elsker de. Flareon, Glaceon og Leafeon. Den nederste hadde så utrolig vakre farger i seg også, minner meg om skog og blomster med vakre farger. Det største sjokket var faktisk Wonderland Yarns-hespene. Jeg husket ikke at jeg skrev jeg ønsket det engang, og det eeer så vakkert. Gleder meg til å finne ut av hva jeg skal bruke disse hespene til.I dag hadde jeg fri! Det passet bra at det var sol fra nesten skyfri himmel da også. Jeg bestemte meg for å dra til sentrum for å poste to pakker med garn som noen fra Instagram kjøpte fra meg, og tok med meg alt jeg trengte for å dra på stranda i samme slengen. Jeg solgte noen hesper med håndfarget garn så jeg kunne kjøpe noen nye, som jeg faktisk kunne bruke til et større prosjekt enn sokker. Det var faktisk ikke så veldig varmt til at vi er midt i juli, og med den kalde vinden som alltid blåser i Kristiansand frøs jeg faktisk litt på stranda. Jeg orket ikke sitte der så lenge, omtrent en times tid. Jeg stakk innom Starbucks og kjøpte en iste som så mye bedre ut enn den smakte, og angret på at jeg ikke kjøpte frappe som jeg egentlig hadde tenkt. Får ta det neste gang. På bilde nummer to ser dere noe jeg har lagt opp til nylig, som jeg har valgt å strikke på i stedet for å gjøre ferdig monteringen på Wiolakofta. Det er jo teknisk sett sommerferie, jeg fortjener i det minste å strikke på noe jeg syns er gøy. Så akkurat nå blåser jeg litt i ufoer og strikkelister (ikke at jeg egentlig bruker strikkelister) og gaver til andre og bare strikker på det jeg syns er gøy. Satser på at det jeg strikker på nå holder seg gøy, til tross for stadig flere masker og lengre omganger. Skal skrive et eget blogginnlegg om det, med alle fargene jeg har tenkt å bruke. Nå er det faktisk snart natt, jeg er stuptrøtt. Man blir liksom sliten på en god måte av litt frisk luft.I dag var det handelens dag i Kristiansand sentrum, og jeg var på jobb i åtte timer. Skal si det er mye liv i byen den dagen! Da arbeidsdagen var over, dro jeg og Emil til en av sykkelbutikkene og gikk ut derfra med en flunkende ny sykkel. Sang sykkelsangen fra Pokèmon på tur hjem, for å si det sånn! Testet også ut hamburger på Burger Bordello, og den var skikkelig god. Fikk litt sånn assosiasjoner til Nyfiken i Trondheim.Oooog jeg fikk fikset meg billett til Oslo Strikkefestival i dag! Til en workshop til og med. Jeg hadde så lyst til å komme meg på garnfarging med Nina Petrina, men det ble utsolgt på null komma svisj. Så i stedet skal jeg faktisk teste ut spinning med håndtein. Jeg får bare med meg søndagen denne gangen, siden jeg har jobbhelg da. Men heldigvis har de endret det sånn at det er opplegg lørdag og søndag i stedet for fredag og lørdag, sånn som det var i fjor.

Nå skal jeg begrave meg under dyna i senga og slukne til Harry Potter, det skal bli helt nydelig. God natt!
 

Endelig ble det søndag! Jeg har bare tatt livet helt med ro i dag og med unntak av en liten tur på butikken, vært hjemme hele dagen. Har endelig fått ermene sammen med bolen på Wiolakofta, og skal straks begynne på raglanfellingen. I dag begynte endelig SGDQ på Twitch, som jeg har gledet meg til i flere måneder. Hundrevis av speedrunnere samles for en ukes streaming, hvor alle donasjoner går til Leger uten grenser. Gleder meg til å se Spyro og Pokèmon, men er høydepunkter gjennom hele uka. Nå straks begynner Diddykong Racing!Juni som strikkemåned har egentlig vært ganske produktiv, selv om jeg bare har tre ferdige prosjekter. Altså tre små prosjekter. To par sokker og en lue, og bare det ene sokkeparet var til meg selv. Jeg har startet på til sammen fem prosjekter nå i juni, og fire av de ligger og hviler inntil videre. Jeg strikker bare på Wiolakofta nå, pluss Skappeljakka til Emil som busstrikk. Wiolakofta har gått overraskende fort, det er ikke så lenge igjen til ermene skal på bolen og jeg skal begynne på raglanfellingen. Når jeg har gjort ferdig Wiolakofta håper jeg at jeg får gjort ferdig Sinnasaujakka som bare mangler ermer og stolper, og så har jeg lyst å strikke noen flere sokkepar. Akkurat nå er jeg ikke i humør til å strikke på glattstrikkprosjekter, jeg ønsker å holde på med noe som er hjernetrim. Jeg har derfor lyst å nøste opp Quince & Co Chickadee-garnet mitt iløpet av juli og begynne på Emelie. 

Kremt...garn inn denne måneden ble på 2790 gram. Host. Jeg snakket om kjøpestopp på garn i mars, har jo vært minst 2 kilo inn hver måned siden da. Jeg tror jeg etter hvert skal gå gjennom noe av det jeg har og se hva jeg tror jeg ikke blir å strikke opp. Denne måneden ble det inn en del enkeltnøster, som er ganske greie å ha til gavestrikk. Det er jo tross alt ikke krise å ha et stort garnlager, men det føles litt som det tar opp unødvendig mye plass. Strikkestæsjet mitt tar opp halve stua, liksom. Utrolig nok har ikke samboeren klagd så mye ennå. Garn strikket opp denne måneden er 208 gram.På søndag tok jeg fly fra Finnmark til Gardermoen og var nødt å sove en natt der, siden det ikke gikk noe form for kollektivtrafikk videre til Kristiansand. Jeg tok en litt tidligere flybuss fra Gardermoen til Oslo og fikk en bitteliten time i Oslo. Jeg fant ut tidlig på mandagsmorgenen at jeg kunne trengt et til strikketøy siden jeg bare hadde med Wiolakofta. Jeg la ut et bilde på Instagram og fikk tips om noen garnbutikker jeg kunne rekke på den lille tida.Utrolig nok fant jeg frem til Fru Kvist, til tross for null retningssans og egentlig litt frykt for Oslos gater. Var en koselig butikk, og jeg fant faktisk et sokkegarn fra The Happy Little Dye Pot der. Jeg hastet tilbake til bussterminalen uten å nøste opp hespet, siden jeg hadde dårlig tid. Jeg måtte rekke å kjøpe med mat før bussen skulle gå. Da jeg kom på bussen innså jeg at jeg hadde jo ikke med saks, den hadde jeg satt i kofferten. Heldigvis var det ikke det seigeste sokkegarnet, så det gikk faktisk å slite det av.
Det var uansett et herk å nøste det opp, det drev og floket seg så til de grader at jeg brukte over en time på å få lagd en liten ball. Lurer på om bussjåføren har sett noen som har nøstet opp garn på bussen før, må jo være et heller sjeldent syn. Etter å ha nøstet på garnet i en halv evighet var jeg rukket å bli ganske kvalm av å sitte og se ned så lenge, at det ble ikke noe strikking på bussen. Men jeg fikk jo et nytt sokkegarn av det, og en liten tur i Oslo. Så skal jeg ta opp sokkestrikkingen når jeg er ferdig med Wiolakofta.

Jeg var med på min første Woolswap-runde nå i mai og juni. Jeg syntes Fibreshare gikk så bra at jeg tenkte å teste ut Woolswap også. Jeg fikk en kjempesøt partner fra Brunei, som ønsket seg håndfarget garn. Jeg bestilte fra Garnsurr, for jeg tenkte at det var ganske garantert at hun aldri hadde fått garn fra de før. Ikke minst har de et fantastisk bedriftsgrunnlag: de har skapt jobber til innvandrerkvinner som kanskje ikke hadde fått jobb ellers. Alle hespene over er farget av en kvinne fra Somalia og en fra Eritrea. Fullstendig nydelige farger, godt og mykt garn og man støtter en veldig god bedrift hvis man handler derifra!

I tillegg fikk hun to nøster Sandnes Garn Line, strikkepinner, et strikkenett fra Du Store Alpakka, te fra Home & Cottage, Skittles og selvfølgelig Freia melkesjokolade. Hun har allerede fått pakken sin og sa hun satt veldig pris på den. Gleder meg til å se hva hun strikker av garnet!

Jeg er over halvveis i ferieuka mi, og det nærmer seg faktisk avreise. Trist. Jeg har hatt det veldig fint her hjemme til tross for dårlig vær. Jeg fikk se sola for første gang i kveld, ellers har det vært tre varmegrader og regn. Det har likevel vært fine ting, som den fantastiske sushien på bildet. På tirsdag var jeg og mamma i Finland, hvor jeg kjøpte både Mummikopp og Mummikjeks i en nydelig boks. Jeg har begynt på Wiolakofta og er omtrent halvveis på erme nummer to nå. Jeg er helt forelsket i fargevalget mitt. Det er også litt ekstra gøy å strikke på den siden mamma strikker på akkurat samme kofte, men i andre farger og tynnere garn. I morgen skal vi feire St. Hans og kose oss med god mat og kake, og så blir det muligens litt strikking. Ha en fin kveld, alle sammen!

Denne uka ble jeg ferdig med den siste julegaven fra 2016 som var et par Mariussokker i alpakkagarn. De er til min eldste storebror, og selvfølgelig i to forskjellige rosafarger på mønsteret. Ekte menn går nemlig med rosa klær! 

Nå legger jeg fra meg tanken på gavestrikk en stund og skal strikke til meg selv i sommer i stedet. Det føles mye bedre. Selv om det kan være koselig å gi noe hjemmelagd til andre.I går reiste jeg hele dagen for å komme meg fra Kristiansand til Finnmark. Nå skal jeg være hjemme hos mamma en uke og bare slappe av og kose meg. Været skal ikke være det beste mens jeg er her, men trærne har begynt å bli grønne, fuglene synger utenfor vinduet, dagslyset er på 24/7 og det er koselig å se mamma igjen. I dag fikk jeg gjort ferdig sokkene på bildet her, som endelig kan bli gitt bort. De skulle være julegave for 2016, liksom. Så i dag fikk jeg endelig begynt på Wiolakofta mi! Hurra! Så langt er jeg veldig fornøyd med fargene, og gleder meg bare til å strikke videre på den. Nå skal jeg se litt Six Feet Under og strikke litt til før jeg slukner. God natt!Jeg fikk tips på Instagram da en bokhandel hadde bursdagssalg, og jeg fikk boka Lek med tradisjoner av Kristin Wiola Ødegård ganske rimelig. Helt siden jeg var på jobb en gang i vinter og det kom noen kunder innom som hadde med seg en Wiolakofte i andre farger enn den originale, har jeg hatt lyst på den. Da jeg så mamma i april, snakket vi om den. Det artige var at mamma også sa hun har tenkt på den, så virker som vi begge skal begynne på den nå i sommer. Mitt første prosjekt fra boken ble ferdig i går kveld, og det var en lue med Wiolamønster i Lun Ull fra Sandnes Garn. Et garn som bare finnes i hvit ennå, men det kommer flere farger til høsten. Den skulle egentlig bli min, men den ble altså til Emil i stedet. Jeg skal strikke en ny til meg selv i rosa og gul i stedet.Hele denne uka har jeg tenkt på hvilke farger jeg skal gå for til kofta, som jeg har tenkt å ha med som prosjekt når jeg reiser hjem en tur nå i juni. Jeg tenkte først den nederste fargen pluss mørk sjøgrønn Peer Gynt fra Sandnes Garn. Den sjøgrønne føltes imidlertid aldri helt riktig og gikk liksom ikke overens med noen av de andre fargene jeg hadde tenkt. Jeg har veldig lyst å ha korall som kantfarger, og det kræsjet litt med den sjøgrønne. Da tok jeg alle fargene jeg kunne tenkt meg og satt de i forskjellige kombinasjoner, og den jeg likte best var faktisk olivengrønn og støvet petrol. Tenker kanskje den pudderrosa som lusefargen. Jeg prøvde meg på dobbel tråd Finull sammen med Peer Gynt, men Finullen ble for tykk, dessverre. Må se etter enten Rauma Tretråds strikkegarn eller noe fra Hillesvåg, men tipper det blir Rauma.Jeg har gjort noe jeg aldri gjør: strikket prøvelapp! Delvis for å teste strikkefastheten, men aller mest for å se hvordan de forskjellige fargene passer sammen. Jeg har faktisk ikke helt bestemt meg for om jeg liker grønn eller blå bunn best, men jeg tenkte å få tak i de siste fargene jeg vil ha og strikke de i forskjellige variasjoner. De to andre fargene som skal være i raglanfellingen tenkte jeg blir gammelrosa og vinrød. Så har jeg ikke helt bestemt meg for de siste fargene.

På onsdag fikk jeg to pakker i posten. En fra Nina Petrina og en fra Frankefibers.

Jeg bestilte strikkepinner fra Nina Petrina da hun hadde flyttesalg, det var rett og slett for billig til å la være. Fra Frankefibers fikk jeg et hespe håndfarget sokkegarn i en herlig grønnfarge som jeg vant i en Instagramkonkurranse. Det er faktisk mitt andre hespe med håndfarget garn som jeg har vunnet på Instagram, ganske gøy. I tillegg til at jeg fikk et håndfarget hespe hos en annen jeg har blitt kjent med gjennom Instagram. Nå gleder jeg meg bare til å strikke det opp og ha vakre, håndfargede plagg.Denne måneden fikk jeg gjort ferdig to plagg, Morganite og rilleskjørtet fra Sandnes Garn i opprekket Line. Mesteparten av strikketiden gikk til Morganite naturlig nok, siden jeg syntes den var veldig morsom å strikke på. I tillegg har jeg begynt på en teststrikk av et sokkepar som akkurat nå har strandet bittelitt fordi jeg har strikket litt feil. Jeg har sydd på mitt aller første bånd over sårkanten på en kofte, med varierende resultater. Skulle hatt noe å dampe med for å få det perfekt! Så har jeg strikket litt på Skappeljakken til kjæresten min, i den mest syke orangefargen jeg noen gang har sett. Ellers har det jo blitt en del garn inn denne måneden da, som vanlig. Garn inn denne måneden ble altså på hele 2142 gram. Garn ut var 720 gram strikket, og 100 gram gitt bort. Føler dette begynner å bli en trend, altså, med flere kilo garn inn hver måned. Noe av garnet har jeg vært så heldig å få, men jeg har gått litt bananas i håndfarget garn denne måneden. Jeg syns synd i meg selv som nok en gang ikke har noen spennende planer for sommeren, og tenkte at jeg i det minste skal ha spenstig garn å strikke med. Strikkeplanene for juni er først og fremst å strikke So Faded som jeg snaaart har bestemt meg for mine farger, og en Wiolakofte som jeg skal ha med meg når jeg skal hjem en tur.Jeg driver og funderer på fargene til Wiolaen ennå. Har tenkt at det øverste skal bestå av den rosa og den vinrøde, men så har jeg ikke helt klart å bestemme meg for hvilke farger som skal hvor. Men jeg har vært helt bestemt på at det bare skal være norsk ull i den, for den ser ut som mye jobb å strikke. Jeg vil nemlig at den skal holde seg fin og vare i mange år.Er det noe som slår følelsen av en pose med nytt garn?! Gleden over noe nytt i garnlageret og noe nytt på pinnene. Jeg tenkte at dette skal bli to Wiolaluer og enten en jakke eller en vest. Jeg må se det an når jeg kommer så langt. Aller først må jeg strikke ferdig det jeg holder på med nå!

hits