iselinmathilde - hits

Året 2017 er over, vi skriver nå 2018 og alle på sosiale medier skriver om blanke ark og en ny hverdag og så videre. Uten å dele for mye om hvordan året mitt var, føler jeg egentlig ikke noe større lettelse over at det er et nytt år annet enn at eksamenssesongen er over, og det er fri fra skolen litt til. Jeg følte egentlig under hele 2017 at det ikke var mitt år strikkemessig, men jeg har jo aldri strikket så mye før som iløpet av året. Likevel har det vært mange negative assosiasjoner med strikking jevnt gjennom hele året, enten ved at plaggene ble for små, de ikke ble som jeg hadde tenkt eller bare rett og slett fullstendig usikker på egne avgjørelser. For jeg har aldri vært så usikker på om jeg syns mønster er fine, om fargevalgene er greie eller om passformen blir å se bra ut. Hvor denne usikkerheten kommer fra vet jeg egentlig ikke helt, men jeg håper den ikke har kommet for å bli. 

Favoritter fra 2017: Morganite, raglangenser fra Sandnes Garn, Lun bukse fra Sandnes Garn, Dagnykjolen, Birkin før den ble ødelagt, Dala Selbu hybrid-votter, julekofta mi, Mammas fishermanhat, Frasier Fir-sokker.

Birkin kom med på lista fordi jeg elsket den før den ble ødelagt. Det var den perfekte genseren, og sorgen var seriøst dyp. Plaggene som har fått mest oppmerksomhet på Instagram iløpet av året er min gule Dagnykjole, Dala Selbu hybrid-vottene og julekofta. Buksa til nevøen min måtte bli med, siden det var første gang jeg strikket bukser og ble ganske fornøyd, og Mammas fishermanhat er med fordi jeg elsket å endelig strikke med BT Loft!

Mindre vellykkede prosjekter i 2017: Siriuskofta, Wiolakofta, Dagnykjolen, Birkin etter den ble ødelagt, Poppygenseren, sokker som ble for små, sitteunderlag som ble så som så, enda et par sokker ble for små og en lue som siger.

Det er litt synd at så mange store prosjekt ble mislykket, men jeg får bare ta lærdom av det og starte med friskt mot i 2018. 

Garnfavoritter fra 2017: Gensersett fra Madeline Tosh, hele Fibresharepakken fra Cat, sokkegarn fra Maarniis, norsk ull til Wiolakofta, Woolswappakken fra Dewi, overraskelsespakken fra Dewi, innkjøp fra Oslo Strikkefestival, Brooklyn Tweed Loft og Woolen Boon-galskap fra Cat.

Herregud for et garnår 2017 ble! Jeg begynte jo å snuse litt på håndfarget garn i 2016, men det tok helt av i 2017. Jeg føler jeg har blitt en skikkelig garnsnobb, og det stemmer nok med andres oppfatning også. Favorittgarnene å strikke med i 2017 var merino singles-garn, altså entrådig merino i fingering weight, typ Tosh Merino Light. Den absolutte favoritten innen garntykkelse var fingering weight, og yndlingspinnene varierte fra 2,25 til 3,75 mm. Da jeg begynte å strikke gikk det mye i pinne 7, men dette er ikke en pinnetykkelse jeg liker lenger. Det tar så klart lengre tid å strikke en genser på pinne 3, men resultatet blir så mye finere. 

Litt statistikk fra året:

Jeg har strikket ferdig 55 plagg i 2017, og ifølge Ravelry har det gått 26 733 meter garn til alle disse plaggene. Jeg har strikket opp 10295 gram og hadde et gjennomsnitt på 857 gram i måneden. Både januar og desember trakk opp gjennomsnittet mye med over 1700 gram hver. Jeg har ikke turt å telle opp hvor mye garn jeg har kjøpt iløpet av året eller hvor mye jeg har på lageret nå, men planen er å strikke opp det jeg har av gensermengder og heller gi vekk enkeltnøstene som tar opp mye plass. Jeg orker ikke ha så mange regler og forsett for meg selv i år annet enn å strikke mindre til andre og mer til meg selv, og strikke mer plagg som jeg syns er morsom og spennende å strikke. Jeg følte det ble mye pliktstrikking og aaalt for mye gavestrikking i 2017, noe jeg ikke orker mer av i 2018. Satser på å fylle opp skapet med fine plagg iløpet av årets første måneder, blant annet en ny Birkin!

Dette er resultatet av årets julegavestrikk. Seksten prosjekter i varierende størrelser og farger som endte opp under treet i år. Jeg hadde bestemt meg litt tidligere i høst for at nesten alle gavene i år måtte bli strikket, siden jeg har hatt ganske dårlig råd i høst. Jeg begynte likevel ikke så tidlig som jeg burde ha gjort, og rakk ikke alle gavene jeg hadde tenkt. Må likevel si meg fornøyd med resultatet, og håper de som fikk gavene ble fornøyde også. Jeg gikk for sokker i år for det meste, fordi jeg tenkte alle har bruk for sokker. Det ble noen vottepar, en lue og et sitteunderlag også, i tillegg til en Mariusgenser. Den siste uka før jul ferdigstilte jeg fire par herresokker, noe jeg nesten tror er personlig rekord for meg. To av parene var over halvveis før tredje søndag i advent og det siste paret ble strikket ferdig mens vi åpnet julegavene, men de ble ferdig! Har tidligere syntes jeg har vært kjapp hvis jeg har strikket ett par på en uke, men nå er jo lista lagt ganske høyt. 

Jeg tror ikke jeg blir å lage en egen oppsummering for desember siden dette er det meste som har blitt lagd i desember, pluss julekofta og julesokkene mine. Det kommer en årsoppsummering iløpet av neste uke. Så her kommer månedens gram inn og gram ut. Gram strikket ut i desember:  1735 gram. Veldig fornøyd med dette, og å ha blitt kvitt to ufoer som hadde ligget i ett og to år. Tenk så gøy om jeg klarer å strikke ut enda mer i januar, bare ved å gjøre ferdig ufoer og virkelig utnytte de ukene jeg har fri før skolen begynner. Gram inn i desember ble faktisk 0. Jeg fikk ett hespe garn rett før jeg reiste hjem før jul, men jeg rakk knapt å se på det eller noe som helst, så den kommer inn i januar i stedet. 

Til neste år blir det ikke noe særlig med julegavestrikk, og det føles egentlig ganske bra. Det er tross alt ganske mye arbeid.

Endelig er julegavestrikkingen overstått og jeg har begynt på egostrikk igjen. Jeg har begynt på et Dotted Rays-sjal fra Stephen West i denne falmingen (blir det riktig oversettelse av det engelske ordet fade? Jeg prøver meg). I går da jeg stod opp tok jeg bilde av utsikten fra vinduet og i dag innså jeg at fargene jeg har valgt ser akkurat ut som den arktiske vinterhimmelen. Sjalet blir litt ekstra spesiell da siden jeg la det opp hjemme i jula, og det kan alltid minne meg om denne jula. Jeg skal skrive mer om sjalet når jeg har kommet ordentlig i gang, jeg er ennå bare i startfasen. Nå skal jeg strikke videre og se en film i senga. Håper alle som leser har en fin og koselig julefeiring!

Jeg har slengt meg med på en samstrikk på Instagram som kalles #2018yearofthesweater, som går ut på at man skal lage en liste over hva man vil strikke i 2018, og så er man sosial samtidig. Jeg har ganske mye på lista mi, alt fikk ikke engang plass her. Øverst fra venstre: Poppy Patent fra den nydelige boka Egostrikk av Lene Holme Samsøe, som også skal være mitt bidrag i Stranded Podcasts commercial yarn-KAL, altså en samstrikk hvor man strikker i "vanlig" butikkgarn. Jeg skal strikke den i Hanneli fra Sandnes Garn. Nummer to er en stripete raglangenser fra Sandnes Garn og jeg vil faktisk ha den i hvit og rød. Har ikke bestemt meg for garnet ennå. Nummer tre er Pavement Sweater av Vera Välimäki, som skal strikkes i garn fra Madeline Tosh.

Midten fra venstre: Sammal av Joji Locatelli, skal strikkes i Tuku Wool. Nummer to er Lily fra Sandnes Garn, skal strikkes i en alpakka/lin-blanding. Nummer tre er Tegna av Boyland Knitworks, tror den blir i Madeline Tosh TML. 

Nederst fra venstre: Siri fra Linnèa Öhman, som jeg har hatt lyst på kjempelenge. Tror den blir strikket i garn fra Woolen Boon. Nummer to er Birkin, skal strikkes i Brooklyn Tweed Loft. Siste på rekka er So Faded, en genser jeg har siklet på siden mai i år. Den skal strikkes i Woolen Boon Boon Classic.

Andre ting som ikke kom med på lista er Sunset Highway, en annen genser jeg har siklet lenge på. Eyeball Shawl er også under vurdering, i tillegg til alt Boyland Knitworks lager. I tillegg har jeg flere ufoer som skal gjøres ferdig når ufo-samstrikken til Strikketerapi begynner i januar.

I dag fikk jeg en pakke i posten med en prosjektpose med julemotiv med masse annet små gaver inne i seg. Tidligere i november fikk jeg to pakker fra to andre fra Instagram, alle disse i forbindelse med "Get your yarn wishes granted", en emneknagg på Instagram. Det er en årlig tradisjon som skjer i november hvert år, alltid før jul. I år ønsket jeg meg rester av Brooklyn Tweed Loft, og endte opp med å få tre hele nøster. I Fossil, Sweatshirt og Soot, så to gråfarger og en hvit. Den lilla bestilte jeg selv fra Nina Petrina. Det orange hespet er fra The Plucky Knitter og er basen Primo Fingering, et sokkegarn. Jeg har hørt så mye om The Plucky Knitter, og gleder meg veldig til å prøve det ut. Jeg fikk også med en liten rest fra Norah George Yarns. 

Det siste jeg ønsket meg var en prosjektpose med julemotiv, og det var en kjempekoselig dame på Instagram som sydde den til meg! I tillegg hadde hun fylt den opp med masse snask, som fuktighetskrem, lipsyl, klistremerker, sjokolade, maskemarkører og framgangsmarkører, te og notisblokker. I tillegg har hun sydd et lite etui som man kan ha papirlommetørklær som matcher posen, kjempesøtt! Og den lille lua som hang på pakken skal jeg helt klart henge på juletreet i år, kjempesøt. 

Jeg blir alltid så overrasket og rørt over hvor varmt og generøst strikkesamfunnet på Instagram er, og er så utrolig glad for å være en del av det. <3

Endelig ble julekofta mi ferdig, etter å ha rukket å fylle ett år i ufo-haugen. Jeg er så fornøyd med den! Føler meg skikkelig fin i den også, den er litt sånn 50-tallsstil. Den er strikket i nesten 8 nøster hvit og 5,5 nøster varm brun Lanolin Wool fra Dale Garn. I tillegg har jeg hatt med en tråd Bling fra Du Store Alpakka i mønsterdelene i eksakt samme farge som den brune ullen. Mønsteret fant jeg i albumet Hovland Ullvarefabrik i Koftegruppa på Facebook. Dette er den andre kofta jeg strikker etter et gammelt mønster funnet på koftegruppa, og jeg syns de blir veldig fine og spesielle. Har lyst å strikke flere gamle mønster. Denne kofta skal i alle fall brukes flittig i jula, og jeg tror den blir enda finere når den har blitt dampet litt. Jeg har ikke fått sydd på bånd over sårkanten ennå heller, siden jeg ikke har hvit sytråd. Det kommer noen outfitbilder med denne på etter hvert, i alle fall fra julaften.

Jeg er dypt inne i eksamensforberedelse og julegavestrikking, men jeg lengter hele tiden etter å strikke til meg selv. På Ravelry har jeg satt opp en del prosjekt i køfunksjonen, og her kommer de jeg har lyst å strikke så fort som mulig.

1. Tre nøtter til Askepott

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg er en av de som elsker å se Tre nøtter til Askepott hver eneste julaften, syns stemmen til Knut Risan er sjarmerende i stedet for skjærende og elsker musikken i filmen. Så jeg må så klart ha vottene inspirert av filmen! Jeg har garn og alt klart, men tiden har ikke vært der ennå. Hadde så lyst å ha de til jula i år, men de blir ikke feil i januar heller.

2. Vintage Fairy Lights

I fjor på julaften stresset jeg med å få ferdig en julegave, men i år har jeg tenkt å hive meg med på Christmas Eve Cast On, hvor man skal legge opp til et par sokker på julaften. Jeg er ganske sikker på at det blir et par av disse sokkene på pinnene mine på julaften.

3. Dotted Rays - Speckled Fade

Av en eller annen grunn har denne blitt en liten dille for meg, og jeg har veldig lyst å ha den som julestrikk i år. Jeg har vurdert flere gensere, men føler rillestrikk er det enkleste å ha med når man skal være sosial, og ha med på reise. Som nevnt lenger oppe skal jeg gjøre ferdig julegavene før julaften i år, og jeg orker ikke noe mer etter det. I romjula skal jeg bare strikke til meg selv. Jeg sliter litt med å bestemme meg for fargene på denne, men tror jeg har funnet en fargekombinasjon jeg er fornøyd med nå.

4. So Faded

Jeg har elsket So Faded siden den ble sluppet i vår, og har prøvd meg på å strikke den to ganger allerede. Nå har jeg fått tak i originalgarnet, i nesten akkurat samme fargene som på bildet her. Jeg gleder meg helt sykt til å strikke denne!

5. Birkin

Birkin endte opp i hjertesorg for meg i høst (og ja, det gjør ennå vondt), så jeg skal strikke meg en ny en. Den var faktisk veldig morsom å strikke, og jeg ser for meg det ikke blir like tungt å strikke den i originalgarnet som krampetaket jeg måtte ha på pinnene med Pickles Merino Tweed.

6. Sokker!

SONY DSC

Jeg har ganske mange sokker i køen min på Ravelry, som bare har blitt liggende siden jeg strikket det forrige paret i juni. Etter det mistet jeg litt piffen for strikking generelt, og sokker har vært fullstendig nedprioritert. Etter samstrikken til Stranded Podcast som jeg slengte meg med på i november har faktisk sokkelysten kommet tilbake, og jeg gleder meg til å strikke flere sokker. Jeg har begynt å se over sokkegarnet mitt som jeg var begynt å bli litt lei av og planlegge hvilket garn jeg vil ha til hvilket mønster. Jeg har veldig lyst å få til å strikke minst et sokkepar i måneden i 2018, og kanskje strikke sokker i gaver av de fargene jeg ikke ønsker til meg selv.

 

Jeg har mye mer enn dette på strikkelista så klart, men dette føles som første prioritet akkurat nå. Jeg må strikke noen gaver i januar også, men det må da bli litt tid til å strikke til meg selv også. Det skal være en ufosamstrikk i januar, og mange av ufoene mine er prosjekt jeg gleder meg til å ha gjort ferdige.

Bildene i dette innlegget er ikke mine, alle tilhører prosjektsidene på Ravelry som er linket i overskriften.

Desember er endelig her! Denne måneden er både etterlengtet og fryktet samtidig. Jeg har gledet meg masse til julestemning, julepynt og julemusikk, i tillegg til all den gode maten og ikke minst å reise hjem i juleferien. Det jeg har gruet meg til er eksamen og julegavestrikk. Akkurat nå går det faktisk ganske greit med julegavestrikken, ikke så bra med eksamen. Håper på at det skal gå bra uansett. Jeg har prøvd meg på å bake julebrød, og det var skikkelig godt! Jeg har bare tenkt på det som noe man kjøper på butikken, ikke noe man kan lage selv. Jeg har også lagd riskrem, og strikket ferdig et par julesokker som rakk å bli med i en festive sock-a-long Ravelrygruppen til podcasten Stranded Podcast på Youtube. Jeg har sydd og klipt julekoften min, som bare mangler kanter nå. Jeg tror den blir ferdig i morgen etter eksamen, og da skal jeg bruke den hele desember. Den får sitt eget innlegg når den er ferdig. Nå brenner det første lyset i "adventstaken" min, men både den og jeg skal slukne snart. 

Hele syv prosjekt ble ferdige i november! Hurra! Tre av de var ufoer, men føler absolutt det er bra likevel. Vi nærmer oss jo unektelig jul nå, så det blir mye småstrikk fremover. Jeg kommer til å gjøre ferdig julekofta mi neste uke når jeg har gjort ferdig eksamen, noe jeg gleder meg veldig til. Øverst fra venstre: O Dennenboom, Løvspretthals, enkle votter i Alpakka Ull fra Sandnes Garn, Dagnykjolen, Loppa, enkle sokker fra Sandnes Garn, Mammas fishermanhat, Sinnasaujakka og Poppygenseren fra Line Langmos blogg. 

Jeg gikk gjennom hele årets månedsoppsummeringer og jeg savnet å se garnet jeg hadde kjøpt hver måned. Litt sært, men nå er jeg bare sånn. Jeg fikk en del garn inn på lageret denne måneden, men det meste har jeg ikke kjøpt selv. Garn inn denne måneden ble på 1370 gram. Da er noe av det garn til bestillingsstrikk, noe er kjøpt av Emil som går til noen prosjekter til ham (de røde vottene i bildemontasjen over blant annet), og noe av det har jeg fått som en del av Get Your Yarn Wishes Granted som er en årlig tradisjon på Instagram. Jeg skal skrive mer om det når jeg har fått alle pakkene derfra. Den siste resten er litt salgsgarn som skal bli julegaver. Garn som gikk ut denne måneden ble på 1109 gram. Når jeg skriver om garn som går ut mener jeg utelukkende garn jeg har strikket, ikke garn som blir solgt eller gitt bort. Det blir spennende å se på slutten av året hvor mye jeg blir å ha strikket ut til slutt, og jeg har allerede regnet over hvor mye jeg har fått inn iløpet av året. Det er ganske mye. 

 

Jeg begynte å se på Stranded Podcast nå i november, som er en podcast av Amyflorence på Instagram. Hun har hatt en festive sock-along fra første september til første desember, altså en samstrikk hvor man skal strikke jule- eller vintersokker. Jeg var litt sent med inn i gamet, men jeg har fått strikket ett par sokker av en gratis oppskrift på Ravelry som heter O Dennenboom. De er et par herresokker som jeg strikket utelukkende av Garnsurrgarn i fargene Mønnin/Subax og Søltin/Baahi. Det nederste bildet er den spede begynnelsen på et par sokker av oppskriften Frasier Fir. Det er også en gratis oppskrift. Jeg strikker de i Kvek fra Garnsurr. Jeg har valgt å bruke garn fra Garnsurr siden jeg kan være med i deres samstrikk som foregår på Instagram i tillegg til Festive sock-along. Jeg håper jeg klarer å gjøre ferdig det grønne paret til å være med på konkurransen, alle premiene hun har fått inn er så utrolig fine. Ja, og så hadde det vært veldig koselig med et par julesokker da!

Tolv prosjekter lagt opp siden første september, hvor starten var What the Fade. To av genserne jeg har lagt opp til kom ikke med her, for jeg har ikke bilde av dem. Av tolv var det fire som ble fullført. Mange skal dessverre rekkes opp. Jeg har postet bildene etter rekkefølgen de ble lagt opp, ikke rekkefølgen de ble fullført. Jeg har stort sett bare klart å gjøre ferdig tilbehør, i tillegg til èn genser. Ellers fikk jeg fullført What the Fade nummer to, en lue i Tykk Ull fra Sandnes Garn og i går startet og avsluttet jeg en Løvspretthals fra Strikkelisa. Nå sier jeg meg ferdig med samstrikken og rydder vekk alt jeg har startet på til januar, for nå er det julegavestrikk som gjelder. Gulroten jeg holder foran meg selv nå er et Faded Dotted Rays fra Westknits når jeg er ferdig med julegavestrikken. Forhåpentligvis får jeg til å strikke ferdig to gaver i uka, selv med eksamenslesing. Det blir lite husarbeid og matlaging framover, med andre ord. 

Jeg prøver å få unna litt småstrikk hver eneste uke nå siden det nærmer seg jul. Både sokkene og vottene er en oppskrift fra Sandnes Garn Tema 42, som må være mest brukte oppskriftsheftet nå. Sokkene er strikket i håndfarget garn fra Baerenwolle. Fin måte å bruke opp restegarn, gikk litt over 30 gram til størrelse 6 år. Vottene kjøpte jeg garn til da vi hadde billigsalg på restenøster på jobb, og skulle være sykkelvotter til Emil. Han sa etter de var strikket opp at han syns de var for fine til å bruke som sykkelvotter da, så da får han bruke de som vanlige votter. Skal strikke like votter til meg selv i alpakka, men det er ikke så stort behov for sykkelvotter nå som det fryser til på bakken, da tør jeg ikke sykle. 

Da jeg var på Oslo Strikkefestival kjøpte jeg Loft fra Brooklyn Tweed til å strikke en Birkin.

Uka etter Oslo Strikkefestival hadde jeg et garnbytte med en jeg kom i kontakt med gjennom Ravelry, og da fikk jeg to hesper Loft i fargen Woodsmoke. Jeg har faktisk litt lyst å strikke en Birkin i denne fargen og, for jeg liker designet så godt. 

Denne uka fikk jeg to hesper Loft fra Brooklyn Tweed i posten, som var en bestillingsstrikk. Jeg ville egentlig ikke strikke på bestilling, men det gikk greit hvis jeg fikk bestemme garnet. 

Jeg brukte to dager på å strikke mammas fishermanhat fra Gutten og strikkemor i fargen Old World. Dette var mitt aller første prosjekt i Brooklyn Tweed-garn, og jeg er absolutt positivt overrasket! Jeg gleder meg til å strikke med det i enkel tråd, for jeg tenker det oppfører seg ganske annerledes da enn i dobbel tråd. Det føles like mykt som merinoull, men har likevel en veldig rustikk følelse og kjennes ut som ekte, ubehandlet ull. I tillegg har den tweedeffekt, som jeg elsker. Da jeg fikk det første hespet i hånden syns jeg garnet kjentes så spesielt ut, nesten syntetisk. Jeg elsker også lukten den har, og satt og sniffet på garnet hele tiden mens jeg strikket lua. Før jeg kjøpte det stusset jeg over den høye prisen, men jeg syns nå det er verdt det. Mest fordi jeg er veldig glad i ubehandlet ull og når det i tillegg er så mykt kan man ikke være misfornøyd. Jeg kommer sikkert ikke til å klare å la være å legge opp til en ny Birkin i desember, selv om strikkelista er fylt opp til randen. 

På mandag ble endelig et langdrygt prosjekt ferdig. Jeg startet på den i slutten av mars og gikk lei etter at bolen var ferdig. Tror jeg plukket den opp igjen i sommer og strikket det ene ermet, nøstet opp garn fra regnbuenøstet for å få så like ermer som mulig, og la den fra meg igjen. På lørdag etter jobb fant jeg den frem igjen og tenkte at nå må jeg faktisk begynne å fullføre litt prosjekt som har ligget lenge. Jeg utsatte å strikke den fordi jeg var redd ermene ikke kom til å bli like, for det er ikke så lett å nøste opp nøyaktig. Det gikk veldig fort å strikke ermet denne gangen og jeg så ganske fort at jeg hadde truffet bra på nøstingen min, ermene ble veldig like. Jeg brukte to dager på å strikke ermet og begge knappestolpene, og nå mangler det bare å klippe den opp og sy fast sårkanten. Nå har jeg flere prosjekter som har ligget ganske lenge som jeg har lyst å gjøre ferdig, så forhåpentligvis får jeg mange ferdige prosjekter i november. Ikke at det er det eneste som betyr noe i strikking, men det føles veldig godt etter å ha hatt et tregt halvår med lite ferdigstilte prosjekt og veldig mange påbegynte prosjekt som har blitt til ufoer.

Det begynner allerede å nærme seg midten av november og desember er på vei. Jeg har gledet meg til jul kjempelenge, men har gruet meg til julegavestrikking. Jeg syns det er altfor tidkrevende med strikking som julegave. Du har jobbet med noe i timesvis for å gi bort i gave til noen, og av og til får man ikke takk engang. Problemet mitt i år er at jeg har ikke råd å kjøpe gaver, så jeg er nesten tvunget til å strikke for å ha noe å gi bort. Jeg har rukket å strikke litt, men har fremdeles masse igjen. Problemet nå er at eksamenssesongen nærmer seg med stormskritt, og jeg har bare lyst å strikke til meg selv. Jeg får se hvor mye jeg ender opp med til andre, jeg har planlagt flere par med herresokker i tillegg til alle barneklærne. Jeg skulle også strikke en kofte til broren min før bursdagen hans, men tror det får bli iløpet av januar i stedet. Tida har bare løpt fra meg!  

Forrige helg gjorde jeg ferdig denne genseren i Sandnes Garns nye norske ull som heter Tykk Ull. Det er første gang jeg har strikket en genser på så tykke pinner, og jeg merket at jeg egentlig ikke er en veldig stor fan av tykke pinner. Genseren gikk uansett ganske fort og den passer, så jeg skal ikke klage. Jeg har ikke brukt den da, siden det fremdeles er ganske varmt på sørlandet ennå. Tipper den blir god å ha sammen med et skjørt i vinter. Jeg har gjort ferdig en genser til etter denne her, Poppygenseren fra Line Langmo. 

Jeg valgte originalfargene i oppskriften, noe jeg sjelden gjør. På disse genserne gjorde jeg det på begge, den i Tykk Ull fordi det var det garnet jeg hadde, og på Poppygenseren fordi jeg ikke orket å tenke gjennom fargekombinasjoner selv. Poppygenseren skal være modell på jobben min, så den har jeg levert fra meg. Jeg brukte ganske lang tid på å strikke den siden jeg mistet motivasjonen underveis. Mohair og pinne 7 er ikke mine bestevenner, noe jeg burde ha skjønt. Den ble fin da, så er greit at den ble ferdig. I går la jeg opp til en ny genser, endelig! Sunset Highway, som jeg har lengtet sånn etter. Når den er ferdig, skal jeg strikke Birkin igjen. Må se om jeg får presset inn noen julegaver også, men det føles ikke prioritert akkurat nå. Akkurat nå vil jeg bare strikke til meg selv!

Oktober altså! For et høydepunkt av en måned! Den startet ganske katastrofalt med sinnsyke mengder innleveringer under høstferien. Da startet jeg på månedens første prosjekt, de grønne Dala-Selbuvottene. Jeg tror jeg bare strikket på de under den uka. Det er noe veldig tilfredsstillende med å strikke på kjempetynne pinner og se et mønster vokse frem. Etter de var ferdige, strikket jeg en lue i Tykk Ull på tre timer en natt, for døgnrytmen min ble helt forstyrret under høstferien. De tre siste prosjektene som ble ferdig, kom på løpende bånd på slutten av måneden. Mariussokkene, genseren i Tykk Ull og What the Fade ble ferdige på samme helg. Ellers har jeg lagt opp 8 prosjekter iløpet av oktober, hvor flere av de ble fullført siden det var små eller kjappstrikkede prosjekter. To av prosjektene ble lagt opp for å has med på Oslo Strikkefestival, som var et annet høydepunkt denne måneden.

Siden jeg har vært på en strikkefestival denne måneden og fått en stor garnpakke fra Cat, ble det gaaanske mye garn inn denne måneden. Jeg trodde faktisk jeg nesten skulle gå i null, men siden jeg rakk å få pakken fra Cat 31. oktober, skjedde ikke det. Garn strikket ut av lageret denne måneden ble på 1008 gram, noe jeg syns er ganske bra. Genseren i Tykk Ull dro mye av vekta her, siden de andre prosjektene er forholdsvis små. Garn inn på lageret denne måneden ble på 3578 gram. Jeg hadde faktisk kommet meg under 20 kilo før dette, men nå er jeg nok tilbake til der jeg var. Men  skal det strikkes! Har en del prosjekter som blir ferdig denne måneden som blir å spise vekk en del av lageret. Ellers så skal jeg se over om jeg har noe fint å gi til mamma, siden jeg må få ned garnlageret betydelig iløpet av det første halvåret av 2018. Men det skal nok gå fint. Jeg skal strikke noen kofter, har planlagt flere dritfine gensere til meg selv og strikkelysten er faktisk på topp etter å endelig ha begynt å fullføre litt. Jeg har følt jeg har satt ganske fast de siste to årene, siden det har vært sykt mye strikking til andre, og det jeg har strikket til meg selv har blitt feil på en eller annen måte. Nå begynner det å løsne heldigvis, jeg gjorde faktisk en genser ferdig i går også. Den kommer i novemberoppsummeringen da, siden jeg ikke rakk å fullføre den 31..

Jeg fikk en pakke i posten på tirsdag fra min gode venninne Cat, som jeg ble kjent med gjennom Fibreshare tidligere i år. Hun sendte en pakke med litt (!) garn hun har kjøpt for meg i sommer. Er det tydelig at jeg er en fan av Woolen Boon? Woolen Boon er en håndfarger fra USA som farger de mest fantastiske fargene med nydelige spetter. Jeg har også blitt ganske glad i Madeline Tosh, som det heller ikke er så lett å få tak i i Norge. Qing Fibre-garnet er en gave fra Cat som skal bli en Sunset Highway-genser av Boyland Knitworks, min nye favorittdesigner av strikkeoppskrifter! Alt hun lager er fantastisk. Nå blir det en skikkelig strikkehøst!

På søndagen på Oslo Strikkefestival tok jeg en workshop i spinning med håndtein. Det var faktisk ganske morsomt, og ikke så ille da jeg skjønte hva som skulle til for å lage en tråd. Kursinstruktøren fra Spinnvilt var veldig flink og tålmodig, og forklarte ting på en forståelig måte. Noen på kurset klarte å spinne ganske tynne tråder, mens mine ble tykke og ujevne. Nå har jeg den som en liten ball i den gule stolen min, klar for å luktes på hvis jeg føler meg stressa. Uansett om man er strikker eller ei, så er lukta av vaska sau en veldig god lukt!

I går fikk jeg spørsmål om jeg kunne strikke et par votter og en lue på bestilling. Jeg var usikker på om jeg skulle si ja, for jeg har mest lyst å strikke i garnet jeg nettopp har kjøpt. Så sa jeg ja, hvis jeg kunne bestille garn jeg hadde lyst å strikke med. Jeg endte opp med Madeline Tosh og Brooklyn Tweed, og prisen for et par votter og en lue? Den ble på 850 kroner...latterlig dyrt egentlig, men skal det være, så skal det være!

Fra klokken 12: Tweedy Todd Pinneslukeren, Garnsurr Skrantin Merino, Maarnis håndfargede sokkegarn, Spøtegarn, ett til minihespe fra Maarnis, Brooklyn Tweed Loft, Garnsurr Skrantin Merino, Brooklyn Tweed Loft og et hespe BFL håndfarget av Saskia fra Ja, Wol.

Jeg er  fornøyd med garnet jeg kom hjem med fra festivalen! Jeg fant den fargen jeg ønsket fra Tweedy Todd som jeg trengte til bærestykket på Zweig, jeg fikk tak i Brooklyn Tweed til en ny Birkin og så fikk jeg tak i tre hesper tilbudsgarn fra Garnsurr som skal bli en Sunset Highway. Jeg kom hjem med litt uvanlige farger til å være meg, lilla, rødt og brunt. Men de passet veldig bra sammen, og jeg likte at alle fargene gikk litt i samme skala. Det første hespet som ble nøstet opp var:

Genseren i disse fargene blir helt sinnsyk, men jeg syns den blir ganske kul. Det neste prosjektet blir Sunset Highway, for den har jeg lengtet skikkelig etter. Det spørs om jeg får tid til å gjøre unna noe særlig julegavestrikking, jeg har bare lyst å strikke til meg selv og er superinspirert av alt det fine garnet jeg har nå. Loft fra Brooklyn Tweed skal bli en ny Birkin, i litt annerledes farger enn jeg strikket første gangen. Så var jeg utrolig heldig og fikk tre minihesper og ett hespe som Saskia fra Ja, Wol hadde farget til Strikkefestivalvennene sine! Hvor koselig er ikke det? 

Nå kan man vel trygt si at det blir et lite kjøpestopp i noen måneder her. Jeg er nødt å begynne å strikke opp lageret og bli kvitt en del, det har hopet seg fullstendig opp. Men nå er det ikke krise lenger, for nå har jeg garn til alle prosjektene jeg har lyst til å lage!

I dag var det tredje og siste dagen av Oslo Strikkefestival for i år, og jeg kom meg dit før 11 til tross for fullstappet buss. Jeg stod i kø i ett kvarter for å komme inn, og så løp jeg inn på markedsplassen. 

Dagen føk av sted og før jeg visste ordet av det, var festivalen over. 

Jeg begynte å skrive dette blogginnlegget på søndagskvelden og holdt på å slukne midt inni bloggskrivingen. Jeg hadde ikke noen flere ord å skrive i går heller, etter fem timer med buss og hjernen var helt kokt etter tre intense dager med strikkefestival. Jeg syns det er veldig fint å være sammen med folk, men det gjør meg også ganske sliten. Så alt jeg orket å gjøre i går var å legge inn det nye garnet mitt på Ravelry og lukte og kjenne litt på det. 

Søndagen på Oslo Strikkefestival begynte litt over halv elleve, da jeg utrolig nok kom meg med bussen før festivalen startet. Så møtte jeg Saskia fra Ja, Wol som gav meg et hespe hun hadde spesialfarget for strikkevenner hun skulle møte på Oslo Strikkefestival. Hvor koselig er ikke det?! Så gikk vi og stilte oss i kø for å komme inn tidligst mulig. Garnsurr hadde postet på et bilde på Instagram at de hadde 100 hesper som de solgte for 100 kroner per stykk. Jeg ville ha noen hesper, for jeg har flere prosjekt jeg mangler garn til, deriblant Sunset Highway. Bildet over er ett av hespene jeg fikk tak i, og jeg elsker det! Jeg fikk tak i tre til sammen. Jeg kunne kjøpt mer, men jeg prøvde å begrense meg. Selv om de hadde to hesper i fargen Snopint som fristet og. Hvit bunn med sorte spetter på. Men det kommer flere anledninger. Etter at jeg var ferdig på kurset (kommer eget innlegg om det) gikk jeg bare og slappet av og snakket litt med folk. Jeg var ferdigshoppet, så jeg orket ikke bry meg om slutten av festival-tilbudet som var. Jeg endte opp med å sitte sammen med flere jeg kjente fra Instagram, og det var så koselig. Jeg føler jeg er så heldig som får bli kjent med så mange gode mennesker gjennom Instagram.

Da festivalen var over, dro jeg inn til Oslo og fant Saskia fra Ja, Wol igjen og vi hang sammen i flere timer. Da jeg dro hjem holdt jeg på å sovne på bussen flere ganger, så kan vel trygt si jeg var utslitt. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg skal til Oslo Strikkefestival, om en to års tid!

Åh, herregud for en dag! Jeg hadde veldig lyst å få med meg Strikketerapi-innspillingen i dag, men jeg rakk det dessverre ikke. Svigersøsteren min ble med på festivalen i dag, som har flyttet til Norsk Folkemuseum på Bygdøy. Jeg mistet henne fort da, for folkemengden inne på garnmarkedet var helt sinnsyk. Det var så mye folk at man måtte stå i kø lenge for å komme frem til garnbodene, og så måtte man stå i kø for å få betale for det man eventuelt fant, for garnet gikk unna fort! Jeg brukte omtrent 1,5 time på å komme meg gjennom halve garnbodene, og fikk ikke sett resten før den siste timen. Jeg var innom Nina Petrina og Tweedy Todd i dag, og er veldig fornøyd med garnkjøpene mine. Jeg byttet også garn i Yarnswap, og fikk med meg blant annet noen retro hesper Treskogarn, som tanten min mente var fra 70-tallet. Jeg møtte faktisk på designeren av Palmetto i dag! Jeg gikk bort til henne og sa at Palmettoen hennes var så fin, så så jeg navnet hennes og sa "eeeh...er det du som er designeren av den?" og da sa hun ja. Kjempegøy!

I dag møtte jeg flere fine folk fra Instagram, og jeg føler meg helt overveldet av det fine strikkesamfunnet som finnes på Instagram. Alle er så hyggelig, alle sier så mye fint og er så interessante å snakke med, har fine garn og spennende prosjekt. Jeg satt utrolig stor pris på hvert eneste møte jeg hadde i dag, og alle smil jeg fikk og alle fine kommentarer. Det er sånne opplevelser som dette som man bærer med seg og husker på når ting ikke er så lett. Nesten litt trist at helga snart er over og at jeg ikke skal tilbake igjen neste år. Men det er heldigvis en dag igjen og så er det festivalen 2019!

I forberedelsen før Oslo Strikkefestival slet jeg veldig med å finne ut hva jeg skulle ha med meg av strikketøy. Valget falt på Palmetto fra det nyeste Pom Pom Quarterly, og så tok jeg med min påbegynte Zweig for å finne ut hvilken farge jeg ville ha på bærestykket. 

Festivalen startet fredagskvelden på Deichmanske Bibliotek inne i Oslo. Jeg var dritnervøs før jeg dro dit, for jeg dro alene i år. I fjor ble samboeren med meg, men i år var det bare meg. Jeg kjenner jo mange på Instagram, men det er noe helt annet når man møtes i virkeligheten. Jeg var så heldig at jeg bare satt alene en liten stund, så kom damene fra Tweedy Todd og satt seg sammen med meg. Jeg var i godt selskap hele kvelden med andre ord, og jeg møtte flere jeg kjente gjennom Instagram som jeg aldri har møtt før. Hele kvelden var helt knall, bortsett fra underholdningen de hadde valgt den kvelden. En stand up-komiker som nok ikke traff publikum helt, for jeg tror alle var lettet da hun var ferdig. Da kvelden var over var jeg så heldig at jeg fikk selskap mens jeg ventet på toget, for jeg syns ennå Oslo S er litt skummel på kvelden. 

Jeg gjorde ferdig mitt Find Your Fade-sjal nå i september og fikk blokket det for noen dager siden. Jeg elsker det, og jeg er så fornøyd med fargene jeg endte opp med! Jeg har faktisk lagt opp til en til, som jeg begynte på før denne engang var ferdig. Den går i grønt og rosa så langt, kan hende jeg tar den med meg som strikk på Oslo Strikkefestival. Så langt vurderer jeg FYF, Sunset Highway, Dagnykjolen og Zweig. Akkurat nå er det for mye fint jeg har lyst å strikke.

Denne ble i alle fall hetende "my summerfade" på Ravelry, for fargene er ganske sommerlige. Så den grønne blir kanskje mer høstlig. Garnet som er brukt her, fra venstre: Lille Rille Tynn og Sterk i fargen Honningkake, Baerenwolle Baerfoot i fargen Lavender Field, Anzula Luster i fargen Lenore, MadelineTosh Tosh Merino Light i fargen Found Pottery, Baerenwolle Baerfoot i fargen Melba, Garnsurr Søkke Merino i fargen Søltin/Baahi og Tweedy Todd Pinneslukeren i fargen Sugar We´re Going Down. Jeg fikk klemt inn tre norske håndfargere her, jammen ikke verst!

Denne uka har det offisielt vært høstferie, men det har ikke vært så mye ferie. Jeg har druknet i innleveringer i nesten alle fagene jeg tar i år. Som en liten livbøye måtte jeg legge opp til et par votter siden jeg har så vottedilla for tida. Disse er en gratisoppskrift på Ravelry av Knitnetty som heter Dala Selbu Hybrid. Jeg strikket de i sokkegarn med glitter i fargen "Etter regnet" fra Lille Rille Design, og den grønne fargen er Kvek i sokkegarn fra Garnsurr. Jeg ble så fornøyd med dette votteparet, og de passet helt perfekt! Jeg har ganske små hender, så votteoppskrifter til dame bruker å være et problem. Disse strikket jeg på pinne 2,25 og de satt som en smekk. De neste vottene jeg skal strikke er "Tre nøtter til Askepott", jeg venter bare på å få garnet til de.

Det er endelig blitt skikkelig høst nå, trærne begynner å bli gule og temperaturen har gått ned litt. Dessverre betyr høst også at regnet bare har blitt verre her i Kristiansand, noe jeg nesten ikke trodde var mulig. Denne måneden har jeg gjort ferdig fire prosjekter, og ødelagt ett. Jeg er ennå trist over Birkin-en min. Tror nesten det er den største tragedien i strikkekarrieren min, i alle fall så langt.

Jeg har gjort ferdig en del, men har også lagt opp til en hel del nye prosjekter. Faktisk har jeg også plukket opp noen ufoer og planlegger å ferdiggjøre de denne gangen. Fra øverst til venstre: Snowflakes Hat av The Wool Club på Ravelry, strikkes i Madeline Tosh Tosh DK i noe jeg tror er en OOAK-farge, altså den blir til ved et uhell eller lages bare èn gang. Mariusgenser i Sandnes Garn Spøt, lagt opp tidlig i september som forelesningsstrikk. Et par votter som har vært ufo siden januar siden jeg visste jeg ikke hadde nok garn, og de er strikket i en utgått Sandnes Garn Merinoull-farge. Rad to: julekofta mi, som har vært ufo siden desember 2016, tatt opp igjen for å fullføres før jeg skal på Oslo Strikkefestival. Andrea Mowrys mysteriesamstrikk, både en liten del av sjalet og fargene jeg har brukt. Rad tre: Birkin. Hjertesukk. Den blir jeg å sende til Cat, kan hende den passer til henne og ikke blir helt ubrukelig. Hals til Emil strikket i Sandnes Lun Ull. Mitt Find Your Fade-sjal, som jeg gjorde ferdig denne uka. Jeg har ikke ordentlig bilde av den ennå, siden den ikke har blitt blokket. Skal få med meg Emil for å ta noen bilder av den når regnet gir seg litt. Jeg la opp til sammen syv prosjekter i september og noen av de kommer til å bli rekket opp. 

Denne måneden har jeg faktisk bare kjøpt to hesper garn, som jeg bestilte fra Quince & Co. To hesper Chickadee i mørk orange og blå, som skal være kantfargene på Palmetto. Den rosa kjøpte jeg i fjor på Oslo Strikkefestival, og blir muligens å strikke på den på årets festival. I tillegg til mitt eget kjøp, fikk jeg også en pakke i Woolswap, så det ble litt garn inn denne måneden og. Inn på lageret denne måneden ble det 570 gram garn. 844 gram gikk ut av lageret, strikket ut. For første gang på lenge har jeg strikket mer gram enn jeg har kjøpt, og det er slettes ikke verst. Forventer ikke samme resultat i oktober siden det blir en tur på Oslo Strikkefestival og jeg kommer til å få en Fibreshare-pakke iløpet av måneden. Hvis jeg er flink å strikke ferdig mine påbegynte prosjekter kan det likevel hende jeg går i null, vi får se.

 

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å strikke What the Fade igjen etter at jeg feilet første gangen, men ting blir ikke alltid som man planlegger. Jeg så noen bilder av andres WTF, og syns egentlig de var ganske fine. Jeg fikk ikke sove i natt og bestemte meg for å legge opp til et i noen farger jeg likte. Endelig fikk jeg til å sette sammen farger umiddelbart etter magefølelsen, ikke mase om det i en evighet. Disse nøstene er noen jeg ikke hadde andre planer for, så jeg tenkte det var greit å bruke de opp. Jeg har ikke helt klart å bestemme meg for den siste fargen ennå, men jeg har en god del runder igjen før jeg må ta den avgjørelsen. 

Denne uka ble jeg ferdig med Birkingenseren min som jeg har strikket på den siste måneden. Jeg brukte Pickles Merinotweed til den, og brukte opp nesten alt det hvite jeg hadde igjen. Så jeg nistrikket hele torsdagen for å gjøre ferdig det siste ermet så den skulle bli ferdig omsider, og det ble den.

Jeg syns den var perfekt da den var ferdig! Elsket a-formen på den, lengden og at den satt akkurat passe løst. Jeg hadde strikket ermene litt lengre enn det som stod i oppskriften. Så festet jeg trådene på fredag og satt den i vaskemaskinen, som jeg har gjort ganske mange ganger før.

Det som kom ut var en tykkere og kortere genser, ødelagt av vaskemaskinen. Jeg tuller ikke, jeg gråt hele lørdagen. Jeg følte meg helt knust. Et eller annet har skjedd med strikkingen i det siste, som gjør at alt blir feil på en eller annen måte. Enten har jeg strikket for stramt, strikket feil størrelse, oppskriften har rævkjørt meg, eller så ødelegger vaskemaskinen den. Ja, og så har jeg gjort mange fargevalg som jeg har angret på den siste tiden. Det føles utrolig tungt, siden strikking har vært den ene tingen i livet mitt de siste tre årene som har gitt meg mestringsfølelse. Dette er ikke bare noe som har vært de siste månedene, det har vært det siste året. Mye strikketid går til å strikke til andre, som ofte ødelegger strikkelysten. Det hjelper ikke akkurat da at når jeg strikker til meg selv, ender det opp med å bli søppel eller til noen andre, siden det enten har blitt ødelagt eller ikke passer. Jeg har ikke orket å strikke i helgen, jeg er nødt til å få det hele litt på avstand. Det hele føltes ekstra kjipt siden jeg hadde gledet meg sånn til å bruke denne genseren og var sikker på at den skulle bli en favoritt i høst. Det er liksom noe med det at man bruker store deler av tiden sin på å gjøre noe, og så får man ingen resultater av det. Det er ganske frustrerende.

Forrige uke ferdigstilte jeg denne patentstrikkhalsen i Lun Ull fra Sandnes Garn, fra heftet med samme navn. Jeg brukte opp alt jeg hadde igjen av garn, som var ett og et halvt nøste. Den ble fem centimeter kortere enn den skulle være, men det får bare være. Jeg har ikke gjort noe ferdig siden Wiolakofta som ble ferdig i midten av juli og den var ubrukelig. Det føles så bra å endelig sette "finished" på Ravelry! Denne her var en del av bursdagsgaven til samboeren. Det frister ikke akkurat å strikke en til, som jeg først trodde jeg ville. Patentstrikk er noe herk. Revurderer litt den patentgenseren i Hanneligarnet jeg har kjøpt, for å være ærlig. 

I natt gjorde jeg faktisk ferdig et til prosjekt, men den skal få sitt eget innlegg når den er ferdigtørket og jeg har fått tatt noen bilder. 

Den kjempekoselige videopodcasten Strikketerapi arrangerer samstrikk fra september til november i høst, og eneste kriteriet er at plagget skal være til en selv og av en viss størrelse. Jeg slet som vanlig med å finne ut hva jeg skulle strikke, for det er tydeligvis det jeg gjør nå. Jeg begynte på Andrea Mowrys What the Fade, som er en mysteriesamstrikk hvor man får en liten bit av oppskriften hver uke.

Jeg fant til slutt fargene jeg ville bruke etter å ha gnagd på det i over en måned. Strikket en prøvelapp og var sånn cirka fornøyd.

Endte opp med å glemme å øke på den siste maska så mange ganger at hele greia ble skjev, og bestemte meg for å rekke den opp. Jeg tror ikke jeg orker å strikke så mye i brioche heller, det er et pirkearbeid. Jeg har ikke helt klart å legge fra meg prosjektet ennå, i tilfelle det viser seg at det blir et veldig kult sjal.

Så måtte jeg finne meg et nytt prosjekt og jeg begynte å tenke på Kristins (fra Strikketerapi) Lett høyhalsagenser. Jeg hadde nesten to nøster Pickles Pure Wool i den mest fantastiske blåfargen jeg vet om, som heter "forglem meg ei", min absolutte favorittblomst. Jeg hadde en genser strikket i dobbel tråd Pickles Silk Mohair som også heter "forglem meg ei", som jeg fikk hos mamma i julegave for nesten tre år siden. Jeg strikket genser av garnet for litt over to år siden, og den endte opp fullstendig ubrukelig pga feil garn og feil strikkefasthet og så feil som det kan bli. 

Jeg satt meg rett og slett ned en kveld og rekket opp genseren, og separerte de to trådene og nøstet opp alt. Endte opp med 130 gram Silk Mohair.

 

Så var jeg så heldig at jeg fikk byttet til meg tre nøster Pure Wool fra Frksnupp1 på Instagram i faktisk samme fargebad som jeg hadde fra før.

Resultatet av de to garnkvalitetene sammen blir helt fantastisk. Så lett og myk og fargen er nydelig. Jeg tror denne kommer til å gå unna ganske fort når jeg har fått ferdigstilt noen andre prosjekter som drøyer litt. Etter denne har jeg lyst å legge opp til Sunset Highway og Løvspretthals. Mest av alt har jeg lyst å få ferdigstilt alt jeg har begynt på og få strikket opp av det evige lagergarnet som har begynt å hope seg opp i kriker og kroker.