iselinmathilde - hits

Her kommer noen bilder av julekofta på, jeg er så utrolig fornøyd med den. Den trenger en omgang damp i dag, for jeg skal ha den på i morgen. Nå prøver jeg å få gjort ferdig den aller siste julegaven før i morgen, for jeg orker ikke nistrikke på julegaver i morgen som jeg gjorde i fjor. Krysser fingrene for at jeg blir ferdig! 

Skjerf: Acne Studios // Kofte: Marius // Tee: T by Alexander Wang // Jeans: Cubus // Votter: Rosenhoffvotter //

Dette har vel egentlig vært mitt faste antrekk i høst og vinter. Jakka har jeg stjålet fra kjæresten, fordi det går an å ha strikkede gensere under uten at det blir nupper eller slitasje, og det store Acne-skjerfet for å holde meg varm. Ikke at det er et problem, i dag var det ti varmegrader ute. Dette er en gammel bildeserie som jeg aldri ble å poste, fordi jeg ikke syntes det var noe spesielt med den. Men høstfargene var jammen spektakulære, den lille tiden de var her. Pickles <3 Dagny-kjolen er ferdig! Den var veldig enkel og grei å strikke, og satt veldig pent på. Jeg måtte stå opp tidlig i dag for å strikke ferdig vrangborden og feste de viktigste trådene. Dagslyset her i nord er flyktig, og varer bare i noen få timer. Så vi fikk til èn bildetaging mens vi var hjemme, og det er slettes ikke verst.God jul til alle dere!

Jakke: Arnie Says // Kofte: Fana // Veske: Mulberry // Sko: Uggs //

Uggs er hot, altså! Eller hva? Når jeg reiser på vinterstid orker jeg sjeldent ha med mer enn ett par sko, så da blir det alltid Uggsene. Pyttsann. Hva syns dere om kofta mi? Gjorde den ferdig i sommer, men har nettopp begynt å bruke den nå. 

Akkurat nå strømmer den karismatiske stemmen til Frank Sinatra ut av høyttalerne på Macen, julelysene er tente og jeg har fått gjort unna nesten all julegaveshopping i dag. I dag var også årets siste arbeidsdag, og om noen få dager sitter jeg hjemme i mørket i Finnmark. Det blir fint. Nå gleder jeg meg til den koselige delen av jula, altså være ferdig med julegavestrikking. Jakke: Arnie Says // Dottejakke: Pickles // Genser: FWSS // Veske: Mulberry // Sko: Uggs //

Bilder fra da vi var i Trondheim. Jeg hadde to lag med ull på meg, fordi jeg hadde vært så kald helga før da vi var i Oslo. Var også derfor jeg gikk med Uggs. En gang skal jeg skaffe meg penere vintersko, men man får vel ta det man har. 

I dag var vi på kino og så Rogue One. Fornøyd med filmen, men kommer ikke til å dra på kino i Kristiansand igjen med mindre det er høyst nødvendig. Er liksom ikke noe koselig å se film når man sitter og fryser seg gjennom visningen. Selv med stillongs, skjorte, tykk genser, jakke og stort ullskjerf over. Just saying, liksom. 

Skal prøve å være litt mer aktiv på bloggen fremover, men sliter fremdeles med lite energi. Dårlig inspo på klesfronten, har ikke strikket noe ferdig på lenge som ble til meg. Har ikke kjøpt noe nytt på lenge. Så da blir det litt sånn meh. 


Kofte: Garnmannen 175 // Skjorte: Samsøe & Samsøe // Skjørt: Only // Sko: New Balance //

Jeg er så glad for at vi fikk tatt noen bilder mens det ennå var gyldent høstlys, for nå er alle løvene borte og det er bare grått. Denne kofta har forresten blitt en liten favoritt hos meg, jeg syns ikke engang den klør mer.

Akkurat nå sitter jeg og funderer på å bestille julekort, fordi jeg syns det er så koselig å både sende og få. Dessverre har Facebook liksom tatt knekken på det meste, både av bursdagsmeldinger, julehilsen og ønske om godt nytt år på nyttårsaften. Husker liksom i gode, gamle dager da mobilnettet ikke funket på nyttårsaften fordi så mange sendte meldinger og ringte. 
 

Jakke: Arnie Says // Genser: DIY // Jeans: Cubus // Sko: Doctor Martens //

De som kjenner meg, vet at jeg ikke er den piggeste rett etter jeg har stått opp. Hvis jeg i tillegg ikke har spist, er lunta litt kort. Jeg hadde ikke spist da vi tok disse bildene, så smilet føltes rimelig tvunget, gitt. Men herregud, for en vakker dag det var! Jeg elsker at snøen har kommet, og lufta ble så klar og frisk. Sola begynte omsider å skinne igjen, og lyset som blir fanget i de gylne høstbladene mot den hvite snøen er magisk. Vi tok julekortbilder samme dagen, blir koselig å få sendt det også i år.


Genser: Skappel // Jeans: Cubus // Sko: New Balance //

Disse bildene tok vi en særlig sur dag, hvor det var bare fire grader ute. Jeg vet, jeg vet, jeg er fra Finnmark. Jeg tåler mer enn det. Men det er ganske kjipt at vi ble frastjålet det fine høstværet som er kjølig, men tørt. Den lave sola som skinner gjennom høstløvet og er perfekt for de fantastiske bildene i skogen. Nå er det flere trær som har mistet bladene helt, og det er grått hver eneste dag. Sukk. Kanskje det blir bedre neste høst? 

Jeg har forresten kjøpt nye jeans på Cubus, og jeg elsker de! Tenk at man kan få så bra bukser så billig da!Gensere: Pickles // 

Vi er litt rare. Jeg liker å strikke like gensere til oss, og så skal vi posere sammen på bilder. Gleder meg til vi blir gamle sammen og kan gå med matchende grilldress. Relationship goals, sier jeg bare! Mitt eneste problem med Vinterseilergenseren er at den ikke ser så flatterende ut uansett hva man har på seg, og jeg bommet kanskje litt med denne kjolen. Har begynt på en Frøken seilergenser, er spent på hvordan den blir.
Genser: Skappel // Skjørt: Only // Sko: New Balance //

Det siste året har jeg strikket en del ting som absolutt ikke har havnet på favorittlista, og denne genseren er en av de. Både på grunn av designfeil og min egen feil. Den er i det minste god og varm, og jeg liker fargene på den. Disse bildene ble tatt i et annet Kristiansand enn det som har vært de siste dagene. Det er surt, grått og nitrist ute. Iløpet av den siste uken har jeg startet på og avsluttet ett prosjekt, og strikket en hals til Kirkens Bymisjon. Jeg hadde ikke nok garn til et helt skjerf, men jeg hadde nok til en orange hals. Bedre enn ingenting, tenker jeg.


Jakke: H&M // Kjole & Tights: Gina Tricot // Veske: Mulberry //

Har vært en lang dag med jobb og rett på strikkekafé etterpå, selv om jeg nesten ikke strikket i det hele tatt. Jeg er litt sliten for tiden, og har egentlig mer lyst til å sove og henge på dataen i stedet for å gjøre noe særlig. Noen ganger blir det vel bare sånn. 


Jakke: Mariuskofte // Kjole: Ganni // Skjorte: Monki // Sko: New Balance //

Jeg må huske å smile mer neste gang vi tar bilder, men det er ennå litt rart å stå foran kameraet igjen etter så lenge uten å ha tatt bilder. Disse bildene ble tatt i sommer, da det ennå var kaldt. Den siste måneden har det vært for varmt for strikkaklær, men i sommer var det stadig vekk genservær. Disse bildene er så gamle at jeg ennå spilte Pokemon Go der, liksom.
 
Jakke: Skappel // Skjorte: Gina Tricot // Jeans: Cubus // Sko: New Balance // Veske: Mulberry //

Det er flere år siden jeg fant en jeans jeg faktisk har klart å gå med, som ikke føles som den kveler meg. Denne fra Cubus er helt perfekt, men jeg har selvfølgelig klart å søle på den. Håper jeg fortsatt får den på etter en vask. I dag gjorde jeg ferdig min tredje Vinterseilergenser, denne gangen til Emil. Jeg tenkte å ta bilder av den sammen med den forrige jeg gjorde ferdig, som jeg ennå ikke har tatt bilder av. Ting tar tid!
 Kofte: Garnmannen 175 // Skjorte: Maison Martin Margiela x H&M // Jeans: Envi // Sko: Birkenstock //

Jeg simpelthen elsker den nye kofta mi! Strikket i letteste og mykeste Karmin Supersoft, og så annerledes enn alle andre strikkeplagg jeg har. Jeg har dessverre ikke fått brukt den da, for herregud så varmt det har vært den siste tiden. I dag hadde jeg sommerens første bad, liksom. Håper høsten kommer snart da, for jeg elsker den tiden det ennå er mildt, men lufta har litt snert i seg, og man kan helt fint bruke gode og varme gensere og kofter.


Kjole: Lindex // Kjole: Acne Studios // Sko: New Balance //

På lørdag dro vi til Dyreparken på kveldstid for å se Kaptein Sabeltann og Den forheksede øya. Det var sykt bra! Jeg er ikke flau for å innrømme at i en alder av 26 år så syns jeg ennå at Kaptein Sabeltann er dødskul. Vi var utrolig heldige med været, for det regnet ikke en eneste dråpe hele kvelden. Vi sang med til de kjente Sabeltannsangene og jeg skulle ønske jeg kunne sett forestillingen en gang til. Får nøye meg med å se Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama i stedet.
 Genser: Vinterseilergenser fra Pickles // Skjorte: Vero Moda // Veske: Marc by Marc Jacobs // Sko: New Balance //

Oi, oi, oi, Pokémon Go, sier jeg bare. Jeg blir nok ganske fort avhengig av natur, det være seg tv-serier, strikking, mat, bøker eller spill. Og nå etter at Pokémon Go har blitt stabilt og det går an å logge seg på hver dag, har det faktisk blitt lite tid til andre ting. Jeg har en kofte som er ferdigsydd og venter bare på å bli ferdigstilt, to sesonger av American Horror Story jeg ikke har sett, og masse annet jeg har lyst å strikke. Dessverre ser det altså ut som at Pokémon Go trumfer alt annet, og jeg og kjæresten tilbringer ganske mye tid utendørs for tiden. Om ikke annet er det en veldig sunn ting å være avhengig av, for jeg har ikke gått så mye på flere år, jeg kjedespiser ikke når vi er ute og fanger Pokémon, og tiden flyr. Så får strikkingen og outfitbildene vente litt, til den store avhengigheten gir seg litt. 

Jakke: Mariuskofte // Skjorte: Samsøe & Samsøe // Skjørt: Vero Moda // Sko: New Balance // Veske: Marc by Marc Jacobs //

Oi, oi, oi, for en dag vi hadde i går! Først var jeg på jobb, og da jeg hadde tatt stengingen tok jeg bussen rett til Sørlandssenteret. Der møtte jeg Emil, kjøpte en Subway, og så stilte vi oss i kø for å komme inn på Andrè Villas FMX-show. Jeg var utrolig sliten i beina og føttene, men det var vel verdt å stå der og pines litt før showet begynte. HerreGUD, for noen flinke gutter som holdt showet! De var jo helt vill. Anbefales virkelig, var utrolig gøy. Da jeg kom hjem, lastet jeg ned Pokemon Go og prøvde å lage meg en konto noen ganger før jeg lykkes, og da Emil kom hjem dro vi ut på Pokemonjakt. Vi sirklet en runde, og da vi kom tilbake til universitetet, var det plutselig en hel gjeng der, alle med telefonen foran nesa. Så vi var ikke alene om å prøve å catch ´em all!

I dag er været fint igjen, og jeg håper på å få sydd ferdig min nyeste kofte, så jeg kan begynne å bruke den. Ha en fin søndag, alle sammen!

Kofte:Valdres // Topp: Vero Moda // Jeans: Lee //​

Den nyeste kofta mi på den aller første outfitposten sin. Tror helt ærlig ikke den blir å ses så ofte her, for jeg er ikke særlig fornøyd med den. Jeg har imidlertid gjort ferdig en ny kofte iløpet av den siste måneden, og har bare montering igjen. Jeg mangler selvsagt fortsatt symaskin, så vet ikke helt når jeg får gjort det. Jeg har begynt på en ny kofte, som jeg skal strikke på resten av kvelden mens jeg skrur av hjernen, og skrur på American Horror Story. Ha en fin kveld!
Tee: T by Alexander Wang // Skjørt: Asos // Veske: Marc by Marc Jacobs // Bag: Du Store Alpakka //

Hurra, endelig fikk jeg tatt bilder under et rosa tre! Se bare så glad jeg var. Det har blitt utrolig vakkert her sørpå nå som våren har kommet for fullt, med blomster på trærne og lukten av sommer i lufta. Spenningen av en ny årstid som har trådd i kraft. Snakk om spenning, hvor spennende er det på Skam nå?! Sitter bare og venter på at neste episode skal komme, ohmagaaad. 
 
Jakke: Arnie Says // Kofte: Nancy // Kjole: Baum und Pferdgarten // 

Jeg liker Instagram og alt, men nå begynner jeg egentlig å bli litt lei av alle bildene som sier at jeg skal lengte etter ferie og syden og hvite strender og hele pakka. Det er på tide å slutte å lengte etter å være andre steder eller leve et annet liv, og på tide å ta ansvar og eie det livet jeg har. Dette skriver jeg som motivasjon til meg selv, og jeg håper virkelig jeg klarer å ta mitt eget råd. Jeg håper virkelig også at jeg snart har en ny kofte å gå med. Påskestrikk skal bli fantastisk!


Poncho og lue: strikket selv // Kjole: Baum & Pferdgarten // Sko: Acne Studios //

Jeg elsker denne ponchoen, som jeg strikket i fjor vår. Gleder meg til å få brukt den mer, den er så spesiell. Og rosa, ikke minst! Jeg har denne uken hatt en Quentin Tarantino-maraton, og i går så jeg Reservoir Dogs. Lenge siden jeg så den, og jeg husket egentlig ikke hva den handlet om. Nå har jeg den tøysete rulletekstsangen på hjernen, "Coconut". Nå har jeg bare Death Proof igjen, så har jeg sett alle filmene. Trist. Skulle ønske han hadde mange flere!

Håper alle har hatt en fin lørdag, forhåpentligvis sovner jeg straks og bryter den elendige døgnrytmen jeg har nå.
 

  


Skjorte: Monki // Jakke: Mariuskofte // Skjørt: Asos // Støvler: Hunter //

Jeg er trøtt til alle døgnets tider, og særlig på morgenen. Unntatt på natta, da er jeg lysvåken. Det er også da jeg er mest kreativ, det er da jeg skriver mest og har mest lyst å gjøre ting. Jeg er vel bare sånn da, siden jeg har brukt store deler av 2016 på å kjempe mot det som føles som min naturlige døgnrytme. Jeg får bare utnytte at det er nå jeg er mest lysten på å gjøre ting, og lese i skolebøkene. Da tenker jeg at Jon Blund kommer fort som svint!
Skinnjakke: Vero Moda // Jakke: Skappelstrikk // Skjorte: H&M // Jeans: Lee // Sko: Acne Studios //

Wow, nesten en måned siden forrige outfitpost. Det er også lenge siden denne jakka har vært med på en bildeserie. Det var den første jakka jeg gjorde ferdig noensinne. Den har en del feil, som vitner om at jeg var helt grønn da jeg lagde den, men den er likevel fin. Mitt eneste problem med den, er at den har blitt mye lengre, og særlig i armene. De må brettes opp flere ganger hvis det skal være mulig å bruke den.
 


Jakke: Arnie Says // Genser: Skappelstrikk // Skjorte: Monki // Skjørt: Graveniid // Sko: Uggs //

Siste bildeserien fra Finnmark, som vi tok i tjue kuldegrader. Lyset var helt fantastisk den dagen, så det gjorde det verdt det å gå i strømpebukse i så mange kuldegrader.

Nå sitter jeg i godstolen min og strikker, og så har jeg tent opp i de koselige lyshusene fra Kähler. Jeg drikker også av hjemmelagd limonade (like god på vinterstid som sommer) og skal spise Ben & Jerry`s mens jeg ser på Pokèmon. Hadde kjæresten min vært her, ville jeg faktisk kalt dette for en perfekt lørdagskveld!

 

Et bilde fra jula. Var skikkelig koselig de siste dagene i Finnmark, da det var så kaldt at alt som var å gjøre, var å fyre i peisen og kose seg innendørs.

Jeg hadde en utrolig fin søndag i går. Jeg gikk omsider tur, og været var så strålende. Det var som påskevær, sånt som du ikke får i Finnmark før sent mars eller ut i april. Sola stod høyt på den knallblå himmelen og varmet skikkelig. Trærne var dekket av tung melis, og jeg så en bitteliten, brun fugl som gjemte seg under noen store istapper. Overalt rundt meg var det folk på søndagstur på ski. Det var synd fotografen min ikke var her, så kunne vi tatt bilder i det nydelige været. Nå har jeg vært våken i tre timer, gruer meg til å gå på skolen i dag. Årets første sykdomsrunde har slått meg, jeg skal kjøpe sitron og honning etterpå for å lage et heksebrygg til å drive bort forkjølelsen.
Jakke: Arnie Says // Genser: DIY // Skjorte & tights: H&M // Sko: Uggs //

Kan vel trygt si det snedde litt den kvelden vi tok disse bildene. Om jeg husker rett, tok vi de i romjula, da kom det et skikkelig snefall. Var litt kult å ta bilder i så heftig nedbør, selv om det var litt vanskelig å se. 

Nå sitter jeg og strikker vrangbord på kofta mi, mens jeg kjeder meg litt. Har hatt en skikkelig kjedelig helg, fordi jeg prøver å snu døgnet riktig igjen. Så jeg sover dårlig av sovetablettene, og når jeg er våken lengter jeg bare etter å sove igjen. Dette sliter jeg med hver januar, det er den verste måneden i året. Jeg trodde at fordi jeg bor i Kristiansand nå, så skulle jeg i det minste få se sol i januar. Men her har det vært omtrent likt som på bildene overfor. Jeg kunne kanskje sett sola i dag, men da sov jeg...Haha, huff.
Jakke: Mariuskofte // Tee: T by Alexander Wang // Skjørt: Graveniid // Sko: Uggs//

Ååh, dette var en kald affære. Det var i hvert fall 16 minus ute og vind, så jeg orket ikke gå så langt fra huset. Hva syns dere om det nye skjørtet mitt fra Graveniid? Kjøpte det for penger jeg fikk i julegave. Syns det er utrolig fint at det ennå finnes merker som produserer klærne sine i Norge, som Graveniid. Jeg hadde rød leppestift på nesten alle outfitbildene vi tok i jula fordi jeg har sett på How to get away with murder. Bonnie kler sin røde leppestift så godt, så da ville jeg også. Kjøpte en ny en på Gardermoen fra Mac, Ruby Woo som var en matt leppestift. Gleder meg til å prøve den.Jakke: Arnie Says // Kofte: DIY // Kjole: H&M // Stillongs: Kari Traa // Sko: Uggs //

Vi tok disse bildene kvelden før nyttårsaften, etter at jeg hadde hatt en "drinkkveld", uten noen drinker. Jeg hadde pyntet meg, og hadde lyst å ta bilder. Jeg er dessverre ikke så hardbarka som noen av de andre Finnmarksjentene kan være, som går med strømpebukse uansett minusgrader. Så jeg tok på meg stillongsen fra Kari Traa under kjolen, sammen med mine snertne Uggs. 

 

Nå ser jeg på de siste timene av AGDQ og leser ferdig Harry Potter og Ildbegeret. Jeg hadde nesten glemt hvor bra bøkene er, jeg syns filmfranchisen av den serien ødela litt for det gode Harry Potter-navnet. Selv om jeg gruer meg litt til å lese Føniksordenen, det er den verste av alle bøkene.

 
Jakke: Arnie Says // Genser: Skappelgenseren // Skjorte: H&M Studio // Jeans: Acne Studios // Sko: Uggs //

Dette har vært standardantrekk nå i desember, når jeg måtte gå med noe annet enn joggebukse eller "treningstights". Jeg har brukt Skappelgenseren så mye nå i desember at jeg har vært fristet til å strikke en til, i kamel. Da hadde det ikke gjort noe at jeg sølte sjokolade på den, som jeg gjorde med denne lilla. Heldigvis gikk det nesten helt bort i vaskemaskinen.

Herregud, nå sitter jeg helt alene i huset til mamma, og prøver å få huset varmt. Minusgradene kom plutselig, i dag var det tjue kuldegrader på det kaldeste. Jeg kjørte kjæresten min til flyplassen i kveld, og da jeg skulle kjøre hjem alene, husket jeg på at jeg var ganske redd. Ikke for å kjøre bil. Men det går historier om at det er en haiker på strekket jeg skulle kjøre, og jeg syns alltid det er ekkelt å kjøre alene hjem i mørket. Men jeg tror ikke jeg hadde sett henne (haikeren altså, en jente som døde der), siden jeg er så redd. Men man vet jo aldri!