hits

Uflaks

Denne uka ble jeg ferdig med Birkingenseren min som jeg har strikket på den siste måneden. Jeg brukte Pickles Merinotweed til den, og brukte opp nesten alt det hvite jeg hadde igjen. Så jeg nistrikket hele torsdagen for å gjøre ferdig det siste ermet så den skulle bli ferdig omsider, og det ble den.

Jeg syns den var perfekt da den var ferdig! Elsket a-formen på den, lengden og at den satt akkurat passe løst. Jeg hadde strikket ermene litt lengre enn det som stod i oppskriften. Så festet jeg trådene på fredag og satt den i vaskemaskinen, som jeg har gjort ganske mange ganger før.

Det som kom ut var en tykkere og kortere genser, ødelagt av vaskemaskinen. Jeg tuller ikke, jeg gråt hele lørdagen. Jeg følte meg helt knust. Et eller annet har skjedd med strikkingen i det siste, som gjør at alt blir feil på en eller annen måte. Enten har jeg strikket for stramt, strikket feil størrelse, oppskriften har rævkjørt meg, eller så ødelegger vaskemaskinen den. Ja, og så har jeg gjort mange fargevalg som jeg har angret på den siste tiden. Det føles utrolig tungt, siden strikking har vært den ene tingen i livet mitt de siste tre årene som har gitt meg mestringsfølelse. Dette er ikke bare noe som har vært de siste månedene, det har vært det siste året. Mye strikketid går til å strikke til andre, som ofte ødelegger strikkelysten. Det hjelper ikke akkurat da at når jeg strikker til meg selv, ender det opp med å bli søppel eller til noen andre, siden det enten har blitt ødelagt eller ikke passer. Jeg har ikke orket å strikke i helgen, jeg er nødt til å få det hele litt på avstand. Det hele føltes ekstra kjipt siden jeg hadde gledet meg sånn til å bruke denne genseren og var sikker på at den skulle bli en favoritt i høst. Det er liksom noe med det at man bruker store deler av tiden sin på å gjøre noe, og så får man ingen resultater av det. Det er ganske frustrerende.

2 kommentarer

Susanne

20.09.2017 kl.13:42

Huff, så trist! Det er lett å bli motlaus når det berre blir "stang ut" gong etter gong! Men genseren var jo berre heilt nydeleg! Fantastiske fargar du har valt! Du har talent, og godt auge for slikt. Ikkje gi opp, prøv på eit enkelt lite prosjekt til deg sjølv, for å få opp att sjølvtiliten. (Og samtidig brukt litt av garnlageret?) Kanskje eit fint fletta panneband eller ei kul lue? Kjapt, morosamt og du treng berre å strikke ein. :)

God klem frå meg!

Iselin Mathilde

20.09.2017 kl.15:41

Susanne: Ja, det var helt forferdelig. Særlig når det ikke er min feil engang, men den dustete vaskemaskinen. Tusen takk skal du ha, det var en veldig koselig kommentar å få <3 Jeg har lagt opp til noe nytt som jeg syns er morsomt å strikke, så jeg har fått gnisten tilbake igjen. Men på lørdagen føltes det som jeg ikke hadde lyst å strikke mer igjen, haha!

Skriv en ny kommentar